Översyn av cacher och GPS-användning

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, April 17, 2013 1:15:00 PM

Äntligen verkar vintern så sakta släppa taget om åtminstone stora delar av vårt land. Det har tagit tid, men nu ser det äntligen ut som om geocachingsäsongen är på väg på allvar. Och inte minst ser vi det på den ökande tillströmningen av såväl nya geocacher som cacheutläggare. Detta är jätteskoj!

Vi är en god bit på väg genom vårt första steg av cachegenomgången vi just nu genomför. Totalt kommer vi ha läst loggar och analyserat drygt 5000 svenska cacher när detta är klart. I första steget försöker vi identifiera de cacher som inte längre fungerar som geocacher (har behållare med fungerande logg) och påminna cacheägaren att se till den. Vi vill be om överseende om att vi antagligen kommer att göra en och annan felbedömning under av några av de 5000 cacherna, men att du som cacheägare enkelt kan återaktivera cachen igen om vi misstagit oss. Vi har tagit fram en FAQ som tydligt beskriver hur vi arbetar med dessa frågor. Nu hittar den här.

I samband med detta har vi insett att vi behöver förtydliga vilka regler som gäller kring cacher och vinter. Vi har därför tagit fram en FAQ som beskriver lite mer om det. Du finner den här.

Till sist, eftersom det är vårtider och allmän översyn, har vi även tagit tillfället i akt och sett över riktlinjerna kring GPS-användning. Vi har haft en längre intern diskussion och resultatet har vi sedan stämt av med Groundspeak. Det har resulterat i vad vi tror är en mycket enkel definition om vad begreppet "tillräcklig GPS-användning" innebär. Ni finner vår uppdaterade version av definitionen här.

Med det vill vi bara önska att våren sätter fart ordentligt och att vi kan se fram emot en lång och härlig sommar med massor av sköna cachingupplevelser!

(c) 2010-2015 Sweden Reviewers