Posts in Category: Nyheter

Glad Påsk 

- Akta er för reviewers med kvastar
Posted by Toa Norik Saturday, April 15, 2017 9:52:00 AM Categories: Nyheter

Påsken står för dörren och mången ynglig väntar förväntansfullt att leta upp sitt välfyllda påskägg. Även cacharna kryper fram ur sina hållor när vårsolen börjar sprida sina värmande strålar för att förhoppningsvis hitta välmående cacher. En saknad burk eller blöt loggbok gör ingen glad, därför kommer snart den som har en sådan i sin ägo få ett påpekande från oss Reviewers, då vi lånar häxornas kvastar och tar till vårstädning. De som är snabbt ute och fixar sina cacher själva slipper att häxkvastarna sopar bort just deras cache.

Vi räknar med att börja inom en vecka.

Gravatar

Bilarna kommer, bilarna går... 

... på Roy's o Rogers mack
Posted by Toa Norik Monday, October 24, 2016 11:08:00 AM Categories: Nyheter

Det är inte bara bilar som kommer och går. Det gör även dagarna. Det är redan 2 månader sedan vi sist skrev här. Vi i reviewerteamet hoppas att sensommaren och hösten varit en trevlig geocachingperiod.

 

Det är ju inte bara dagar och bilar som kommer och går. Det är även geocacher. Som ni vet så hjälper vi i Swedenreviewers till att både komma och gå med geocacher i den mening att vi ser till att dom blir publicerade men vi har även en uppgift att se över det geocachebeståndet som finns. Vi har sedan flera år tillbaka gjort detta ett par gånger om året. Det är alltså dags nu igen. Det är dags att boka tid på verkstaden för era geocacher som är i behov av renovering. En del behöver bara ett kortare besök, en del behöver längre. En del behöver bara lite vanligt oljebyte och nya torkare (läs ny loggremsa eller ny burk).

En del bilar, förlåt geocacher, kanske behöver skrotas.

Vi har nu börjat sammanställa den lista med geocacher som kommer få en notering från oss. Ju fler som servar sin geocache eller skrotar sin geocache före vi börjar desto enklare blir det för oss och färre hamnar på "reviewerskroten".

 

Räkna med att denna städning börjar runt nästa vecka.

 

Vi avslutar med en liten Macken-referens:

Hej då Macken.. vi ses i mörrn (Läs: Hejdå geocacachare, vi ses i en reviewer note och/eller på FAD)

Gravatar

TV, Sport, Teater, Bio 

- Vad är underhållning för dig?
Posted by Toa Norik Monday, April 11, 2016 1:40:00 PM Categories: Nyheter

Ishockeyns SHL hinner inte sluta innan fotbollens allsvenska börjar. Let's dance på TV4 försöker underhålla publiken medan Lasse Kronér försöker dra sitt strå till underhållning på SVT

Nya filmer släpps hela tiden för att locka in oss att spendera två timmar på biografen.

Teatern sätter upp pjäs efter pjäs för att vi ska underhållas... Ständigt nya intryck.

 

Som geocachare kan man bli underhållen av kreativa lösningar på cacher, trevligt sällskap på en fantastisk resa till Sydamerika. Man kan underhållas av att spendera ett helt dygn i en bil för att logga så många burkar man bara kan på 24 timmar. Man kan underhållas av att läsa statistik kors och tvärs.

Vilken fantastisk hobby detta är! Att en tre-åring och en 83-åring kan roas av samma sak och göra det samtidigt.

Men vad krävs det då för att vi geocachare ska underhållas? Det är säkert mycket, men en sak är ju att den gömma man letar efter inte är så otrevlig så att man inte vill ta i den. Eller att när man väl kommer till GZ så finns gömman där. Att när man öppnat gömman så finns loggboken där och är skrivbar.

Med en TV-mässig övergång leder detta oss till en annan form av underhåll, det underhåll som geocacherna vill ha av oss som ägare.

Om cirka två veckor kommer vi i det svenska reviewerteamet gå igenom samtliga svenska cacher för att se hur status är. Vi kommer (som vanligt) göra den bedömningen utifrån olika kriterier. De mest uppenbara är givetvis avaktiverade cacher och cacher med underhållsattributet tänt. Men vi har även lite andra parametrar vi använder oss av.

De cacher vi sedan misstänker är i behov av någon form av åtgärd av sin ägare kommer att få en logg av oss. Den loggen kommer i de flesta fall vara helt befogad, men tänk på att vi bara har information i loggarna på era cacher att gå på, så ibland kommer vi göra felbedömningar.

Dock är det väldigt enkelt att åtgärda genom att svara med lämplig logg (läs den loggtext som vi skriver).

 

Vi hoppas att ni uppskattar denna åtgärd från oss. Det som är trevligt att höra är att de utländska besökare som geocachar i Sverige tycker att vi har väldigt bra status på våra cacher. En cache som är aktiv finns oftast på plats. Detta är inte alltid fallet i andra länder. Vi ska vara stolta!

 

Vad kan du som cacheägare göra nu? Du kan redan nu kolla vilka cacher som du har avaktiverade eller har underhållsflaggan tänd (använd gärna denna länk: https://www.geocaching.com/my/owned.aspx). Besök den cachen. Utför underhåll på cachen och logga sedan "owners maintenance" och "aktivera cache" så kommer inte den cachen "fastna" i vårt filter och vi kommer få färre geocacher att kolla igenom.

 

Vi vill även passa på att önska er en härlig cachingvår och välkomna med era cacher i kön.

 

Gravatar

Tålamod i helgen 

Posted by Z_Gali Mistika Thursday, October 29, 2015 5:13:00 PM Categories: Nyheter

I helgen är vi antingen på FAD eller på semester hela gänget. Det betyder att det inte finns några aktiva reviewers som kommer att granska cacher eller svara på några mejl i helgen som kommer. Det kommer in ganska så mycket cacher till kön just nu, så vi ber att ni har lite tålamod. Vi är snart full styrka igen och om en vecka borde vi vara i fas igen.

Vi hoppas att ni har möjlighet att komma och träffa oss reviewer och de tre representanter från Groundspeak under FAD. Vi, de svenska reviewers, kommer att ha ett föredrag och en frågestund kl 16-16:45 i Tybblelundshallen. Kom gärna och lyssna på oss och passa på att ställa de där frågorna ni undra över.

 

Gravatar

Höststädning 2015 

Posted by Makuta Icarax Sunday, October 4, 2015 1:15:00 PM Categories: Nyheter

Hösten har börjat göra sitt intåg över landet och vi ligger nu i startgroparna för att se över det svenska cachebeståndet innan löv och snö bäddar i vårt landskap. Vi börjar om ca en vecka och översynen sker i två steg med ca en månads mellanrum.

 

I första omgången postar vi reviewernoter på cacher som verkar behöva lite omsorg från sina ägare, d v s cacher som har varit avaktiverade en tid, fått Need Maintenance-loggar eller flera Did Not Found-loggar. Redan NU kan du som är cacheägare underlätta för oss genom att titta till dina cacher och därefter posta lämpliga loggar.

 

I andra omgången följer vi upp de cacher som fått en reviewernote från oss. Cacher som inte åtgärdats eller där det inte finns någon plan för åtgärd kommer att arkiveras och cacher som verkar vara återställda men fortfarande har Needs Maintenance-attributet får en påminnelse.

 

Vi påminner om att det för att släcka Needs maintenance-attributet krävs en Owner Maintenance-logg och att denna logg ska postas efter att underhåll är utfört. Note är rätt loggtyp när du vill meddela annat, t ex att du kommer ha möjlighet att titta till din cache först efter en viss tidsrymd (max en månad).

 

TACK för Din insats!

Hösthälsningar

Svenska Reviewerteamet

 

 

Gravatar

Tålamod i helgen 

Posted by Z_Gali Mistika Wednesday, April 29, 2015 1:38:00 AM Categories: Nyheter

I helgen är vi på Nordiskt- och Baltiskt reviewermöte hela gänget. Det betyder att det inte finns några aktiva reviewer som kommer att granska cacher eller svara på några mejl mellan den 1-3 maj. Det kommer in mycket cacher till kön just nu, så vi ber att ni har lite tålamod. Vi är snart full styrka igen och om en vecka borde vi vara i fas igen.

 

Vi hoppas att ni har möjlighet att komma och träffa oss, reviewer från våra grannländer och en representant från Groundspeak på lördag, då vi har ett ”Meet and Greet”-event i Stockholm Meet the Lackey and Reviewers 2015
 
 
Gravatar

Dags att börja med vårens städrunda 

Posted by Z_Gali Mistika Monday, April 20, 2015 3:18:00 PM Categories: Nyheter

Nu är vi redo att dra igång vårens städrunda. I den första rundan går vi igenom Sveriges hela cachebestånd och de cacher som är avaktiverade, är i behov av underhåll eller har flera DNF får en påminnelse från oss. Om ca 1 månad är det dags för andra runda och då arkiverar vi alla cacher som inte är åtgärdade eller där det inte finns någon åtgärdsplan. Vi stöter även på mängder av cacher som inte [längre] verkar vara något problem med, men som ändå har kvar ett Need Maintenance-attribut. Dessa får en Reviewer Note som påminner om att logga Owner Maintenance-logg.

Gravatar

VÄLKOMMEN!!! 

En ny LEGO-figur i stan...
Posted by Toa Norik Tuesday, February 10, 2015 10:56:00 AM Categories: Nyheter

Vi vill väldigt gärna välkomna vårt senaste tillskott i reviewerskaran. I början på februari publicerade Skrall Tuma sina första geocacher. Det är väldigt glädjande och skönt att vi åter är åtta reviewers i Sverige. 2014 såg vi en ökning av publiceringar (efter en svag nedgång 2013) så en person extra kommer betyda mycket inför vårsäsongen. Vi tycker oss märka att den haussen som var kring nya reviewers förr inte tycks finnas längre, vilket vi tycker är bra. Vi vill ändå betona vikten att låta Skrall Tuma få tid i lugn och ro att sätta sig in i saker och ting kring detta så alla spekulationer vem som finns bakom figuren hålls till ett minimum. Skulle du av någon anledning få reda på eller lista ut vem det är så ber vi dig hålla det för det själv. Tids nog kommer säkert Skrall Tuma presentera sig offentligt också.

Så ett varmt välkommen från oss, dina kollegor, Skrall Tuma!

 

Agori Berix, Toa Norik, Kraata-Kal, Gali Mistika, Makuta Icarax, Piraka Thok & Lord Vampyre

Gravatar

SORG 

-Vi tänker på dig-
Posted by Toa Norik Tuesday, September 2, 2014 4:08:00 PM Categories: Nyheter

Det är med sorg som vi vill meddela er att vår Vän och kollega Anders (som kallade sig Turaga Vakama som reviewer och var den manliga delen av Team@) tyvärr avlidit efter en tids sjukdom.

Anders var mycket uppskattad av oss och bland geocachare över hela Sverige. Anders älskade att lösa mysterys och har alltid hjälpt andra att både lösa och skapa mysterys. Han kommer vara saknad av många.

Våra tankar går till Anders familj i denna svåra stund och hoppas dom hittar sätt och möjligheter att klara av denna situation.

 

//Dina kollegor!

 

För den som vill finns det en möjlighet att lämna en gåva i den insamling som startats till Anders minne hos Cancerfonden.

Anders Hulterströms minne.

 

Gravatar

Hjälp oss gärna! 

En vädjan om att uppdatera era gamla mystar, multis, letterboxes och WherIGo's
Posted by Toa Norik Sunday, August 31, 2014 11:00:00 AM Categories: Allmänt Nyheter uppdatering

När man numera skapar en geocache av typerna mystery, letterbox, multi samt WherIgo måste man ange om de publicerade koordinaterna (de koordinater där symbolen hamnar på kartan) har ett fysiskt steg. Ett fysiskt steg är ALLT (oavsett hur litet eller oansenligt) som du själv placerat dit för att geocachen ska fungera. Det kan vara allt från DYMO-remsa, laminerad lapp, filmburk, chirp, NFC-tag, UV-skrift etc. Allt detta är något som är placerat på platsen enbart i syfte att cachen ska fungera. Finns det ingenting på platsen eller om du använder dig av information som redan finns på platsen är det ett virtuellt steg. Exempel på detta är räkna fönster eller flaggstänger, hämta uppgifter från informationstavlor etc.

 

De gamla cacherna skapades utan denna information. Groundspeak har lyckats på en del att i bakgrunden markera om startkoordinaten är fysisk eller virtuell, men långt från alla är åtgärdade. Där kommer DU in i bilden! Tänk om vi kunde få den hjälpen från så många som möjligt att markera om startkoordinaten är fysisk eller virtuell. Det skulle underlätta oerhört när våra verktyg kommer anpassas ännu mer efter den information som läggs in idag.

Att göra detta är ganska enkelt. Det består endast i 5 klick på din egen cache.

  1. När du befinner dig på din egen cache klickar du på "edit" (alternativt "redigera" om du har valt svenska).
  2. Scrolla ner till den punkt där man anger de publicerade koordinaterna. Nedanför finns två val. Virtuell eller fysisk. Välj det korrekta för just denna cache.
  3. Klicka i att du följt och förstått guidelines (längst ner på sidan)
  4. Klicka i att du förstått användarvillkoren (också längst ner på sidan)
  5. Klicka på "submit"

KLART!

 

När vi ändå ber om hjälp kring detta med waypoints så får du gärna passa på att kolla över dina övriga delsteg. Saknas det delsteg ber vi dig lägga till dessa.

Gravatar
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers