Posts in Category: Nyheter

Kraata-Kal, ny svensk reviewer 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, November 9, 2011 5:48:00 PM Categories: Allmänt Nyheter

Efter sommaren intensiva cachepublicerande stod det rätt klart att vi behövde tillskott i vår skara för att på ett bra sätt hantera alla cacher som registreras i Sverige. Vi  har i tiden efter sommaren jobbar med detta och på FAD-dagens morgon publicerade Kraata-Kal sin första cache. Kraata-Kal blev därmed den åttonde svensk genom tiderna som kunde göra det (earthcacher borträknade). Den närmaste tiden innebär lärotid och att komma in i detta. Vi ber därför om förståelse och hoppas att ni repekterar vår önskan om att låta Kraata-Kal komma in i detta i lugn och ro.

Säkert är det många som undrar vem som döljer sig bakom detta nya nick men låt var sak ha sin tid. I sinom tid kommer säkert allt avslöjas men Kraata-Kal ber om förståelse för att denna tid inte är nu. Skulle någon ändå veta eller komma på vem som gömmer sig där ber vi er hålla det för er själva.

Just nu önskar vi bara säga... Välkommen som svensk cachereviewer Kraata-Kal!!

Gravatar

Åter till det normala 

Posted by Z_Krekka Tuesday, November 8, 2011 1:55:00 AM Categories: Nyheter

Så, mina damer och herrar, nu är reviewerna tillbaka från eventet FAD i Göteborg och vi har hunnit ifatt med de cacher som väntade på oss från helgen. Vi återgår därmed till våra normala handläggningstider.

Gravatar

Handläggningstider 

Posted by Toa Norik Thursday, November 3, 2011 12:28:00 PM Categories: Allmänt Nyheter

Som många av er redan noterat kommer vi alla fyra att befinna oss på FAD denna helgen. Vi ber er därför ha överseende med att handläggningstider kan komma bli något längre under helgen.
Vi vill även passa på att påminna om vår frågestund på FAD. Passa på att fråga det du funderat på men inte kommit dig för att fråga.
Vi önskar en en trevlig helg oavsett om vi ses på FAD eller om ni stannar hemma.

Gravatar

Frågestund på FAD 

Posted by Toa Norik Saturday, October 15, 2011 9:23:00 AM Categories: Nyheter

PASSA PÅ

Under FAD (Fumble After Dark) kommer samtliga fyra reviewers vara på plats. Vi kommer då att hålla ett seminarium där vi kommer att komma med lite små tips hur man lättast får igenom sin cache utan att fastna i processen. Vi kommer även att erbjuda möjlighet att ställa frågor till oss med avseende på det vi gör.

Vad är det du alltid undrat över men inte kunnat eller vågat fråga. Skicka gärna din fråga till oss via vår mailformulär (http://www.swedenreviewers.se/kontakt.aspx). Välj då i första hand "info"-adressen samt skriv som ämnesrad "FAD-Fråga"

Kom ihåg att vi inte kan svara på frågor av typen "Varför blev inte min cache godkänd?", "Hur kunde ni tillåta den cachen?". Med andra ord vill vi att frågorna är av allmän karaktär och inte berör specifika cacher.

Gravatar

Sensommarhälsningar 

Posted by Toa Norik Wednesday, September 7, 2011 9:40:00 AM Categories: Nyheter

Nu kan vi nästan summera sommarsäsongen eftersom vi nu är redan en vecka in i september. Vi har sett en rekordsommar i år igen. En del av er kanske har märkt det genom att handläggningstiden blivit lite längre än ni normalt är vana vid. Vi är ändå ganska säkra på att de allra flesta har inte behövt vänta längre än de 72 timmar som vi har på oss. De som kanske har fått vänta längre har i så fall visat väldigt god förståelse eftersom vi inte sett några klagomål. Även vi vill givetvis njuta av sommaren med allt vad det innebär; sol, bad, semester, familj, barn och givetvis caching. Men som helhet tycker vi nog att vi upprätthållit publiceringen som den ska. Vi tycker oss märka en liten nedgång nu igen vilket är fullt normalt efter sommaren. Handläggningstiderna kommer nog då bli kortare igen.

Beträffande handläggningstider vill vi slå ett litet slag för den rutan som kallas "meddelande till reviewer" vid nypublicering. Denna ruta är inte farlig. Ni får väldigt gärna skriva något i den rutan. Många cacher som vi blir lite tveksamma till hade kunnat publicerats direkt om man hade skrivit något kort i den rutan i stället för att den blir uppsatt på "hold" i väntan på att ni ska svara på den fråga eller fundering vi har.

Som avslutning kan vi ju visa några intressanta siffror.

Publicerade cacher 2009 2010 2011
Juni 1166 1345 1613
Juli 1072 1376 2064
Augusti 1622 1520 2096
Hela året 10929 11763 11504

Med dessa siffror så önskar vi er en härlig höst!

Gravatar

Cacher med marknadsföring eller annat budskap 

Posted by Z_Krekka Sunday, May 8, 2011 11:04:00 PM Categories: Nyheter riktlinjer

I det internationella reviewerforumet har nyligen frågan om vad som anses vara en cache med marknadsföringsinnehåll diskuterats. Den slutsats som kom fram i diskussionen medför att den hittillsvarande praxisen justeras på en punkt.

Hittills har huvudsakligen cacher som på något sätt syftar till att främja vinstdrivande verksamhet betraktats som en cache med marknadsföringsinnehåll. Den nya tolkningen ger att reglerna om ’Solicitation and Commercial Content’ ska förstås så att det när cachen i sig framför ett visst budskap så är det inte tillåtet enligt punkt 1. Punkt 2 å andra sidan syftar till att begränsa/förhindra marknadsföring av alla typer av organisationer, företag, webbplatser och föreningar. Detta innebär att vi tvingas säga nej även till cacher som i allt för stor grad lyfter fram föreningar, till exempel idrottsföreningar eller andra föreningar för fritidsintressen.

För dem som önskar lägga ut en cache i syfte att marknadsföra t ex en förening finns möjligheten att kontakta Groundspeak för att få tillstånd till det. Detta är dock inget som vi svenska reviewers kan besluta om.

I sammanhanget kan nämnas att cacher som sponsras av ett företag eller organisation i samarbete med Groundspeak (t ex APE-cacher och Timberland-cacher i USA) inom kort kan komma att få ett särskilt attribut för att markera just detta samarbete. Detta attribut kan inte åsättas av cacheägaren, utan endast av Groundspeak. Attributet kommer att visa en handskakning.

Edit 2011-07-07: Den svenska översättningen av guidelines har justerats så att det står "cacher med marknadsföringsinnehåll" istället för "kommersiella cacher". Jag har därför justerat nyheten i rubriken och ovan på två ställen, markerade med kursiv text. /Krekka

Gravatar

Beskrivning av granskningsprocessen 

Posted by Z_Agori Berix Sunday, May 8, 2011 12:53:00 AM Categories: Nyheter

Nu har vi tagit fram ett dokument som beskriver hur granskningen av cacher går till samt hur ni kan hjälpa till för att få cachen publicerad så snabbt som möjligt. Vi hoppas att den kan komma till nytta.

Ni hittar den här. Synpunkter och feedback mottages tacksamt!

Gravatar

"Owners Maintenance"-logg, vad är det? 

Posted by Toa Norik Tuesday, March 29, 2011 1:53:00 PM Categories: Nyheter

Som säkert många av er redan märkt har vi börjat en liten vårstädning bland våra cacher i Sverige. Det vi upptäckt då är att många cacher har attributet "Needs Maintenace" i onödan.

Vi uppmuntrar er att logga "NM"-loggar och även "NA" (Needs Archive) om det behövs. Tänk på att det kan vara onödigt att logga dessa bara för att du inte råkar hitta gömman eller att det saknas en penna. Trasiga lådor, blöta loggar och när det är uppenbart att den har mugglats bör ju givetvis generera en NM.

Det som händer när det loggas denna loggtyp är att cachen får ett extra attribut, en röd symbol med vitt kors. Detta är symbolen för att något är fel med cachen. Det är inte alldeles självklart hur man får bort denna symbol. Det är ganska lätt att bara klicka bort den ur attributet och tro att allt är bra. Så är INTE fallet. Cachen kommer fortfarande flaggas som att den behöver översyn.

För att lösa detta skall man, när man åtgärdat problemet, logga en "Owners Maintenace". Loggar man denna kommer attributet automatiskt att släckas.

Många gör idag sökningar med så kallade Pocket Queries och filtrerar då bort cacher som det är problem med. Har man inte loggat en ordentlig Owners Maintenance kommer denna cache inte med på PQ'n och cachen får inga eller färre besök.

Så glöm inte dessa loggar!

Gravatar

Krekka - Ny svensk reviewer!! 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, March 15, 2011 11:19:00 PM Categories: Nyheter

I år står vi rustade inför högsäsongen i och med att den sjunde svenske reviewern genom tiderna gör entré. Krekka publicerade tidigare i kväll sina första cacher och vi kommer se mer av det den närmaste tiden. Det är en hel del att lära sig så vi ber om lite arbetsro den närmaste tiden medans Krekka lär sig detta. Vi önskar än en gång Krekka välkommen som ny svensk reviewer och vill ni önska Krekka välkommen hittar ni kontaktuppgifter på vår vanliga kontaktsida.

Gravatar

Guidelines på svenska 

Posted by Z_Agori Berix Friday, February 18, 2011 9:07:00 AM Categories: Nyheter riktlinjer

Nu har vi publicerat de nya riktlinjerna på svenska. Eftersom detta är en av de största omskrivningarna som gjorts av riktlinjerna sedan de först skapades har det inneburit en totalt ny översättning. Förmodligen kan därför ett och annat fel insmugit sig. Vi är tacksamma om ni kontaktar oss om ni upptäcker något som inte stämmer. Ni hittar riktlinjerna på samma ställe som förut, dvs. uppe i navigeringslisten eller via den här länken.

Gravatar
Page 5 of 7 << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers