Posts in Category: Nyheter

Total omskrivning av guidelines 

Posted by Z_Agori Berix Friday, February 11, 2011 10:28:00 PM Categories: gc.com Nyheter riktlinjer uppdatering

För en kort stund sedan släpptes en helt ny version av riktlinjerna som man har att följa om man vill registrera en geocache på geocaching.com. Detta är en rejäl omskrivning där man helt förändrat texten och förenklat och förtydligat innehållet. Riktlinjerna är numer uppdelade i en översiktsdel och själva förtydligandena återfinns i undersidor istället. Inom kort kommer vi presentera en svensk översättning här på vår egna sajt. Vi vill bara korrläsa den en extra gång. Adressen till riktlinjerna är dock den samma, nämligen: http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx

Gravatar

Uppdatering av geocaching.com den 1 februari 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, February 2, 2011 11:05:00 PM Categories: gc.com Nyheter uppdatering

Igår genomfördes den månatliga uppdateringen av geocaching.com. Bland nyheterna denna gång kan vi nämna några:

Statistik

Steg 2 av statistikprojektet genomfördes. Man introducerade två nya flikar: En med kartor som visar de länder man cachat i och en flik för milstolpar/delmål. Möjlighet finns nu också att välja vilka bitar av statistiken man vill visa upp för andra. Använd denna länk för att ändra dessa inställningar.

Betakartan

Ett av de största problemet med den nya kartan var att den inte var filtreringsbar. Nu har man infört filteringsmöjligheter för dels visa eller dölja grupper av cacher samt visa/dölja egna hittade eller gömda cacher. Det sistnämnda fungerar dock bara under en viss skala av kartan. När kartan är utzommad över en viss gräns stängs den funktionen av. Om du ännu inte hittat betakartan hittar du den här.

Ny startsida för geocachings Live-applikationer

denna sida har man samlat info om de officiella Live-applikationer Groundspeak stödjer. Här hittar man länkar till respektive applikation med information och korta handledningar. Man gläntar också på förlåten av ett publikt API som väntas släppas under senare hälften av detta år.

 

Favoriter

Nu visas även ett procentuellt värde mellan antalet hittade cacher av premiummedlemmar och hur många av dessa som favoritmarkerat cachen. I cachebeskrivningen kan du "vika ut" ett fönster med den informationen genom att klicka på den lilla trekanten. I sökresultatet klickar du på favoritpoängsymbolen för att se det. Det är nu enklare att favoritmarkera en cache också då man kan göra det under själva loggningsfasen (både innan och efter man sparat loggen.

Andra uppdateringar:

  • I sökresultatet visas nu även en symbol för cacher som har "Needs maintanance" satt som status.
  • Sidan för fältanteckningar har fått ett något förändrat utseende.
     
  • Navigationsmenyn har fått några ikoner utbytta för utökad tydlighet.
Gravatar

Sajtuppdateringar 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, December 29, 2010 6:24:00 AM Categories: Nyheter uppdatering

Jag har ägnat en del av mellandagarna åt att uppdatera sajten samt justerat och rättat några fel.

God fortsättning och Gott nytt år!

Gravatar

Greasmonkeyscript som visar procentvärde för favoriter 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, December 28, 2010 9:02:00 PM Categories: gc.com Nyheter

På Lil Devil's sajt kan man nu komma över ett greasemonkeyscript som är en förbättring till de favoritsystem Geocaching.com införde i sin senaste uppdatering. Utöver antalet röster presenteras ett procentuellt värde av röstande i förhållande till antalet som hittat geocachen. Visserligen kan inte scriptet visa det rätta antalet "röstberättigade" eftersom det inte på ett enkelt sätt går att skilja på om en logg kommer från en premiummedlem eller inte men det ger ändå en intressant information. Ni kan ladda ner scriptet från tillverkarens webbplats.

Gravatar

Landstedt slutar som reviewer 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, November 23, 2010 9:15:00 PM Categories: Nyheter

Det svenska reviewerteamet miste i förra veckan sin seniorreviewer då Landstedt valde att avsluta sin reviewerbana. Han har i drygt två och år servat svenska geocachare genom att ha granskat och publicerat runt 11.000 st cacher. I samband med det och andra revieweruppgifter har han skrivit uppskattningsvis drygt 25.000 reviewer notes och svarat på flera hundratals mejl och mycket annat. Den allra första cache han publicerade var Tänt va det här och undertecknad minns fortfarande hur han studsade till när han läste ett nytt namn som publicerare. Det är med stor saknad vi nu inom kort kommer att tillsammans med Groundspeak söka en efterträdare.

Om ni vill sända Landstedt en hälsning kan ni fortfarande göra det via vår kontaktsida ännu ett slag. Ni når honom också via geocaching.com också förståss.

Vi ber under tiden om förståelse för att en del saker av naturliga skäl kommer gå lite långsammare en stund framöver. Då vi just nu är inne i en period med lite mindre aktivitet hoppas vi hinna med någorlunda trots detta. Däremot kan svar på frågor och annat tänkas dra ut på tiden något.

Gravatar

Ny instruktion för bildinläggning 

Posted by Z_Agori Berix Monday, November 1, 2010 10:27:00 PM Categories: Nyheter

Nu har vi lagt till en ny instruktion för hur man lägger in bilder i sina cachebeskrivningar. Ni hittar den här. Vi hoppas att ni får nytta av den och som vanligt vill vi gärna höra feedback ifrån er. 

Gravatar

Guidelines på svenska! 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, October 13, 2010 9:16:06 AM Categories: Nyheter

Nu finns en översättning av vårt viktigaste styrdokument guidelines utlagt. Det är det dokument vi har att följa då vi granskar och godkänner geocacher. Det är också ett av de två dokument ni bekräftar att ni läst igenom och förstått då ni registrerar en geocache. Då detta inte är ett dokument av vanlig "licenskäraktär" skulle vi vilja se att alla verkligen gör det. Med en översättning till svenska hoppas vi nu att ännu fler verkligen gör det.

Ni hittar det uppe i menylisten till höger om FAQ.

Gravatar

Fel funnet i kontaktformuläret 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, August 31, 2010 12:10:03 PM Categories: Nyheter

Vi har tyvärr funnit att det varit fel i två av kontaktformulärets E-postadresser vilket gjort att en del meddelanden som var skickade till separata reviewers aldrig nått oss på rätt sätt. Det ska nu vara rättat och vi vill be om ursäkt för den upplevda nonchalansen att inte besvara era mejlfrågor. Alla meddelanden finns dock sparade på annat ställe och vi kommer kika igenom dom och besvara de vi inte känner igen. Men mejla oss gärna igen och bara påminn oss om ni inte hör något. Beklagar än en gång detta.

Gravatar

HTML-editor 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, July 14, 2010 1:47:55 PM Categories: Nyheter

Nu har vi lagt till ett onlineverktyg på vår sajt för att skapa snygga cachebeskrivningar. Idén är inte helt vår egen utan finns redan i andra versioner på nätet. Vår är dock på svenska och innehåller det mesta som kan tänkas behövas för att skapa snygga cachebeskrivningar. Du hittar den i toppmenyn.

Du skriver in din beskrivning i ett word-liknande fönster och har möjlighet att skapa länkar, infoga bilder och tabeller. När du är klar klickar du på "källa"-knappen och HTML-texten du behöver klistra in i din cachebeskrivning visas. Det är bara att markera och klistra in texten. OBS! Glöm dock inte att kryssa i HTML-rutan i beskrivningen samtidigt, annars tas all formattering bort.

En sak som också är bra att tänka på att inget sparas i vårt verktyg. Det innebär att så snart du stänger fönstret försvinner all text du lagt in. Spara texten i en egen fil på datorn innan du stänger fönstret!

Som vanligt vill vi veta om nåt inte fungerar eller om det saknas nåt. Använd med fördel vårt kontaktformulär.

Gravatar

Statistik 

Posted by Z_Agori Berix Friday, July 2, 2010 9:18:34 AM Categories: Nyheter

 

Nu har ännu en månad gått och juni ser ut att varit lite lugnare cachemässigt än maj. En stor del av cachesläppen i maj förklaras av 10-års eventen varför den månaden blev ovanligt hög. Juni verkar bekräfta trenden för resten av året dvs. att vi ligger något högre än förra året men att den 50%-iga ökningen tidigare år legat på nu verkar avta.

Vår nya sajt har också varit igång i en månad och vi kan med glädje konstatera att responsen varit fantastisk och sporrar till att vi kommer fortsätta utveckla den, både i form av nya guider och FAQ men även hjälpa er med nyheter av olika slag. Statistiken säger att vi har drygt 50 unika besökare/dag som tllsammans gör ca 130 besök. Vi tycker det är oehört kul att så många redan hittat hit och dessutom tycks återvända. Vi tackar för detta och ser fram emot en underbar julimånad med massor av caching.

Gravatar
Page 6 of 7 << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers