Posts in Category: uppdatering

Hjälp oss gärna! 

En vädjan om att uppdatera era gamla mystar, multis, letterboxes och WherIGo's
Posted by Toa Norik Sunday, August 31, 2014 11:00:00 AM Categories: Allmänt Nyheter uppdatering

När man numera skapar en geocache av typerna mystery, letterbox, multi samt WherIgo måste man ange om de publicerade koordinaterna (de koordinater där symbolen hamnar på kartan) har ett fysiskt steg. Ett fysiskt steg är ALLT (oavsett hur litet eller oansenligt) som du själv placerat dit för att geocachen ska fungera. Det kan vara allt från DYMO-remsa, laminerad lapp, filmburk, chirp, NFC-tag, UV-skrift etc. Allt detta är något som är placerat på platsen enbart i syfte att cachen ska fungera. Finns det ingenting på platsen eller om du använder dig av information som redan finns på platsen är det ett virtuellt steg. Exempel på detta är räkna fönster eller flaggstänger, hämta uppgifter från informationstavlor etc.

 

De gamla cacherna skapades utan denna information. Groundspeak har lyckats på en del att i bakgrunden markera om startkoordinaten är fysisk eller virtuell, men långt från alla är åtgärdade. Där kommer DU in i bilden! Tänk om vi kunde få den hjälpen från så många som möjligt att markera om startkoordinaten är fysisk eller virtuell. Det skulle underlätta oerhört när våra verktyg kommer anpassas ännu mer efter den information som läggs in idag.

Att göra detta är ganska enkelt. Det består endast i 5 klick på din egen cache.

 1. När du befinner dig på din egen cache klickar du på "edit" (alternativt "redigera" om du har valt svenska).
 2. Scrolla ner till den punkt där man anger de publicerade koordinaterna. Nedanför finns två val. Virtuell eller fysisk. Välj det korrekta för just denna cache.
 3. Klicka i att du följt och förstått guidelines (längst ner på sidan)
 4. Klicka i att du förstått användarvillkoren (också längst ner på sidan)
 5. Klicka på "submit"

KLART!

 

När vi ändå ber om hjälp kring detta med waypoints så får du gärna passa på att kolla över dina övriga delsteg. Saknas det delsteg ber vi dig lägga till dessa.

Gravatar

UV-attribut 

Posted by Toa Norik Sunday, March 25, 2012 2:08:00 PM Categories: gc.com Nyheter riktlinjer uppdatering

För ett tag sedan uppdaterades riktlinjerna med avseende på nattcacher.

Numera gäller att attributet för "UV" SKALL användas för de cacher där det förekommer något steg som kräver UV-lampa. Attribut är ju generellt inget som vi reviewers lägger oss i (mer än att vi påminner om det) men det finns två attribut som måste vara med på respektive cache. Det är sedan tidigare attributet för "Chirp" (Beacon-attribut) och från och med nu även UV-attributet.
Detta attribut skall alltså finnas med så fort en UV-lampa krävs och oavsett i vilket skede UV-lampan skall användas. Den plats som UV-ljus krävs på skall anges som en "additional waypoint", dold eller inte dold är upp till cacheägaren.

Denna uppdatering kommer att gälla nypublicerade cacher. Det betyder att man inte behöver gå tillbaka och ändra sina befintliga cacher.

Den som vill läsa texten själv kan följa denna länk:http://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=69

(Edit: Syftningsfel och förtydligande.)

Gravatar

Ny punkt i riktlinjerna 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, December 6, 2011 9:18:00 PM Categories: Nyheter riktlinjer uppdatering

Idag infördes en ny punkt i riklinjerna som syftar till att djur- och växtliv inte skadas under utövandet av geocaching. Tillägget går att hitta här i sin fulla ordalydelse och exakt hur det bör tolkas kommer vi att återkomma till inom kort.

Gravatar

Uppdatering av geocaching.com den 8 mars 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, March 8, 2011 9:12:00 PM Categories: gc.com uppdatering

Så var det åter dags för en månadsuppdatering. Denna gång är det lite mindre synliga uppdateringar och buggfixar som gjorts på sajten. Bland det som gjorts kan vi nämna följande:

 • Bortagandet av maxgräns för inaktiva Pocket queries. För kunde man ha skapa max 40 st PQ's (varav det gick att köra max fem per dygn). Maxgränsen är väl inte helt borttagen men numer kan man ha 1000 PQ's sparade. Fortfarande kan man dock max köra fem per dygn.
 • Betakartan startar numer visningen från dina hemkoordinater.
 • Man har rättat ett fel som gjorde att man fick felmeddelande om man laddade upp stora loggbilder.
 • Man har rättat ett fel som sparade om jpg-filer till png-format vid uppladdning.
 • Man har fixat så att meddelande om att man har väntande fältanteckningar inte längre visas efter det att man skrivit den sista loggen.
 • Man har rättat ett fel som gjorde att radbrytningar i den korta cachebeskrivningen togs bort.
 • samt en del andra förbättringar och buggfixar.
Gravatar

Total omskrivning av guidelines 

Posted by Z_Agori Berix Friday, February 11, 2011 10:28:00 PM Categories: gc.com Nyheter riktlinjer uppdatering

För en kort stund sedan släpptes en helt ny version av riktlinjerna som man har att följa om man vill registrera en geocache på geocaching.com. Detta är en rejäl omskrivning där man helt förändrat texten och förenklat och förtydligat innehållet. Riktlinjerna är numer uppdelade i en översiktsdel och själva förtydligandena återfinns i undersidor istället. Inom kort kommer vi presentera en svensk översättning här på vår egna sajt. Vi vill bara korrläsa den en extra gång. Adressen till riktlinjerna är dock den samma, nämligen: http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx

Gravatar

Uppdatering av geocaching.com den 1 februari 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, February 2, 2011 11:05:00 PM Categories: gc.com Nyheter uppdatering

Igår genomfördes den månatliga uppdateringen av geocaching.com. Bland nyheterna denna gång kan vi nämna några:

Statistik

Steg 2 av statistikprojektet genomfördes. Man introducerade två nya flikar: En med kartor som visar de länder man cachat i och en flik för milstolpar/delmål. Möjlighet finns nu också att välja vilka bitar av statistiken man vill visa upp för andra. Använd denna länk för att ändra dessa inställningar.

Betakartan

Ett av de största problemet med den nya kartan var att den inte var filtreringsbar. Nu har man infört filteringsmöjligheter för dels visa eller dölja grupper av cacher samt visa/dölja egna hittade eller gömda cacher. Det sistnämnda fungerar dock bara under en viss skala av kartan. När kartan är utzommad över en viss gräns stängs den funktionen av. Om du ännu inte hittat betakartan hittar du den här.

Ny startsida för geocachings Live-applikationer

denna sida har man samlat info om de officiella Live-applikationer Groundspeak stödjer. Här hittar man länkar till respektive applikation med information och korta handledningar. Man gläntar också på förlåten av ett publikt API som väntas släppas under senare hälften av detta år.

 

Favoriter

Nu visas även ett procentuellt värde mellan antalet hittade cacher av premiummedlemmar och hur många av dessa som favoritmarkerat cachen. I cachebeskrivningen kan du "vika ut" ett fönster med den informationen genom att klicka på den lilla trekanten. I sökresultatet klickar du på favoritpoängsymbolen för att se det. Det är nu enklare att favoritmarkera en cache också då man kan göra det under själva loggningsfasen (både innan och efter man sparat loggen.

Andra uppdateringar:

 • I sökresultatet visas nu även en symbol för cacher som har "Needs maintanance" satt som status.
 • Sidan för fältanteckningar har fått ett något förändrat utseende.
   
 • Navigationsmenyn har fått några ikoner utbytta för utökad tydlighet.
Gravatar

Sajtuppdateringar 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, December 29, 2010 6:24:00 AM Categories: Nyheter uppdatering

Jag har ägnat en del av mellandagarna åt att uppdatera sajten samt justerat och rättat några fel.

God fortsättning och Gott nytt år!

Gravatar

Uppdatering av waypointinstruktionen 

Posted by Z_Agori Berix Saturday, October 16, 2010 10:22:00 PM Categories: uppdatering

Hösten har kommit och med den lite lugnare tider för oss reviewers. Det innebär att vi nu har mer tid åt att uppdatera instruktioner, FAQ:s och annat på denna webbplats. Vi har börjat med att uppdatera steg-för-steg instruktionen av hur man lägger in waypoints. Ni hittar den här. Den stora skillnaden är att den nu är anpassad till det utseende geocaching.com har sedan i somras.

Gravatar

Uppdatering av geocaching.com den 5 oktober 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, October 5, 2010 10:07:49 PM Categories: gc.com uppdatering

Idag genomfördes en uppdatering av de regelbundna uppdateringarna av geocaching.com. Några synbarliga uppdateringar som gjordes är:

Cachenoteringar

Man har nu som premiummedlem möjlighet att lägga in en cacheanteckning till en geocache. Denna anteckning är osynlig för alla andra användare. I varje beskrivning syns nu en ruta du kan fylla med egna noteringar. Praktiskt ställe att samla anteckningar för mysterielösande t.ex.

Souvenirer

Souvenirer är en ny sak att "samla" på. Souvenirer kan man få genom att besöka en viss plats eller cache. Man får dom antingen genom att logga en viss cache eller göra en sökning efter geocacher på en viss plats med hjälpa av Goundspeaks IPhone-app eller Android-app. Dom syns i en ny flik i profilen.

Andra uppdateringar
 • Bedömningssystemet man kan använda för att sätta terräng och svårighetsgrad har flyttat in på sajten. Den låg förr på en extern sajt.
 • På första sidan har man förbättrat visningen av kommande event. Rutan syns en bit ner på första sidan.
 • Man har rättat ett fel som orsakade problem med upphittade Trackables då dom inte hamnad tillbaks till rätt plats.
 • Rättning som görs att HTML-texter ska fungera bättre i Garmin Oregon och Colorado GPS:er.
 • Dessutom ett betydande antal andra buggfixar.
Gravatar

Uppdatering av gc.com den 31 augusti 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, August 31, 2010 10:22:06 PM Categories: gc.com uppdatering

Så var det dags för en uppdatering av  geocaching.com-sajten igen. Denna gång har man kocentrerat sig på framför allt diverse buggfixar, varav den viktigaste nog kan sägas vara det sporadiska felmeddelandet man fått vid uppladdning av bilder. Detta ska nu fungera bättre. Andra problem som har lösts denna gång är att det inte gått att adoptera trackables eller ställa in dess samligsbarhet.

En synbar skillnad har man också genomfört. Den kommer enbart att märkas för en del användare. Numer är det nämligen obligatorisk att ange sina hemkoordinater innan man kan skapa en ny cache. Det är viktigt att poängtera att man självklart inte behöver ange exakta koordinater, men att dom bör ligga inom max ca fem minuters körväg från hemifrån. Vi reviewers ser inte heller dessa koordinater utan enbart hur långt det är ifrån den cache du placerat. Vi använder sen den informationen för att bedömma möjligheten att kunna serva cache vid behov.

Men man vinner också en del fördelar utöver detta med att ange sina hemkoordinater. Länken som visar cacher från hemkoordinaterna fungerar som den ska och veckobreven kommer innehålla relevanta event mm, bara för att nämna något. En annan fördel är att när man skapar en ny cache kommer koordinaten defaultas till E istället för W vilket skapar onödiga förseningar vid cachegranskningen. Kort sagt tror vi att den här uppdateringen kommer underlätta vårt arbete och snabba upp processen ytterligare samtidigt som det ger alla användare ett mervärde.

Gravatar
Page 1 of 2 1 2 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers