Posts in Category: Allmänt

Driftavbrott 

Posted by Z_Agori Berix Sunday, July 1, 2012 1:34:00 PM Categories: Allmänt

Vi beklagar det längre driftavbrott vi haft på sajten under helgen. Det är ännu okänt vad som orsakade felet och vi hoppas att det inte orsakat allt för stora olägenheter för er.

Gravatar

Påsktider 

Posted by Z_Agori Berix Thursday, April 5, 2012 6:47:00 AM Categories: Allmänt

Det är nog många av oss som pustar ut om ett par timmar och ser fram emot en skön helg med nära och kära. Så tänkte även vi reviewers göra och det medför troligtvis att det kan ta något längre tid att få er cache publicerad under de närmaste dagarna. Detta är dessutom en helg som brukar innehålla en hel del cachesläpp vilket även det påverkar våra hadläggningstider. Vi ber om förståelse för detta och hoppas ni alla får en underbar påskhelg!

Gravatar

Agori Berix på semester 

Posted by Z_Agori Berix Sunday, February 5, 2012 11:30:00 AM Categories: Allmänt Nyheter

Från och med den sjätte februari är Agori Berix på besök i varmare länder. Det gör att vi är något färre och även om det är lågsäsong kan det vara bra att vara ute i god tid om du tänker dig att vilja ha något publicerat exempelvis den 29 februari. Vi har redan en mängd event planerade för den dagen vilket gör att vi även räknar med extra tryck inför den dagen. Vi tackar på förhand för framförhållningen.

Agori Berix är tillbaks igen till starten av mars månad.

Gravatar

Städning, en första rapport 

Posted by Z_Agori Berix Thursday, December 22, 2011 5:00:00 PM Categories: Allmänt

Som många sett pågår för närvarande en genomgång av svenska cacher som av ett eller annat skäl behöver tillsyn. Vi har nyligen avslutat den första omgången och kommer snart övergå till fasen där vi eventuellt arkiverar cacher. Syftet med detta är för att vi alla ska ha så bra skick som möjligt i vårt gemensamma cachebestånd samt att ge möjlighet till nya cacheplaceringar på platser som i dag är upptagna av förstörda och övergivna cacher. Av de drygt 1800 cacher vi kikat på återstår nu runt 1200 som vi kommer arbeta vidare med.

En sak som gör att denna städomgång avviker lite från mönstret är att det denna gång finns relativt många cacher som varit avaktiverade en längre tid av ägarna själva utan att cachen åtgärdats. Vi har inför nästa omgång kontrollerat med Groundspeak hur vi ska agera gällande dessa cacher och fått beskedet att de ska arkiveras.

Vi vill uppmana cacheägare som fått en påminnelse av oss att, om ni inte hinner serva cachen inom de trettio dagar vi ger er i meddelandet och ändå avser att åtgärda den, postar en note som berättar om era planer. Skulle olyckan vara framme och vi arkiverar en cache som du avsett att ordna till men missat att meddela oss kan den ändå avarkiveras om den uppfyller gällande guidelines och vi får veta det inom rimlig tid efter arkiveringen.

 

Gravatar

Tidernas mesta eventdag? 

Posted by Z_Agori Berix Friday, November 11, 2011 7:29:00 AM Categories: Allmänt

Vi önskar alla en trevlig eventdag! På 23 platser över hela Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr, träffas i dag geocachare i stort och smått för att umgås och ha skoj. Detta gör den 11 november 2011 till en av de största eventdagarna genom tiderna i Sverige. Idag föds också ett antal nya geocacher kan vi avslöja från säker källa vilket gör att det finns ett gäng nya platser att upptäcka och berätta om. Vi hoppas ni får en härlig dag!

Gravatar

Kraata-Kal, ny svensk reviewer 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, November 9, 2011 5:48:00 PM Categories: Allmänt Nyheter

Efter sommaren intensiva cachepublicerande stod det rätt klart att vi behövde tillskott i vår skara för att på ett bra sätt hantera alla cacher som registreras i Sverige. Vi  har i tiden efter sommaren jobbar med detta och på FAD-dagens morgon publicerade Kraata-Kal sin första cache. Kraata-Kal blev därmed den åttonde svensk genom tiderna som kunde göra det (earthcacher borträknade). Den närmaste tiden innebär lärotid och att komma in i detta. Vi ber därför om förståelse och hoppas att ni repekterar vår önskan om att låta Kraata-Kal komma in i detta i lugn och ro.

Säkert är det många som undrar vem som döljer sig bakom detta nya nick men låt var sak ha sin tid. I sinom tid kommer säkert allt avslöjas men Kraata-Kal ber om förståelse för att denna tid inte är nu. Skulle någon ändå veta eller komma på vem som gömmer sig där ber vi er hålla det för er själva.

Just nu önskar vi bara säga... Välkommen som svensk cachereviewer Kraata-Kal!!

Gravatar

Handläggningstider 

Posted by Toa Norik Thursday, November 3, 2011 12:28:00 PM Categories: Allmänt Nyheter

Som många av er redan noterat kommer vi alla fyra att befinna oss på FAD denna helgen. Vi ber er därför ha överseende med att handläggningstider kan komma bli något längre under helgen.
Vi vill även passa på att påminna om vår frågestund på FAD. Passa på att fråga det du funderat på men inte kommit dig för att fråga.
Vi önskar en en trevlig helg oavsett om vi ses på FAD eller om ni stannar hemma.

Gravatar

Sommarstädning 

Posted by Toa Norik Sunday, June 26, 2011 9:49:00 PM Categories: Allmänt

Då var det dags för en ny genomgång av våra cacher.

Vi reviewers har i uppdrag att hålla koll på de cacher vi har i Sverige. För att alla ska få en så bra caching-upplevelse som möjligt är det bra om cacherna mår bra. Det vill säga att dom överhuvudtaget finns på plats, att burkarna är hela, att loggboken är hel och torr, att loggboken inte är full med mera.

Vi kommer nu att påbörja en koll över hela landet. Om du får en note från oss så bör du titta över din cache vad som kan vara fel på din cache. Du kan även läsa mer om denna procedur här.

I övrigt hoppas jag och mina kollegor att ni får en underbar caching-sommar!

 

Gravatar

Kontaktuppgifter till Earthcache reviewers 

Posted by Z_Agori Berix Thursday, June 23, 2011 12:17:00 PM Categories: Allmänt

Efter önskemål har vi kompletterat vårt kontaktformulär så att det ska vara lättare att komma kontakt med de två som granskar Earthcaches i de nordiska länderna. Vi har lagt upp en gemensam adress samt en adress till var och en av dom. De vill att ni använder den gemensamma adressen för allmänna frågor. De enskilda kan användas om ni har frågor om en specifik earthcache som är under granskning t.ex.

Gravatar

Vårtider och nya geocacher 

Posted by Z_Agori Berix Monday, March 14, 2011 7:45:00 AM Categories: Allmänt

Våren tycks nu äntligen ha nått åtminstone stora delar av cachingsverige. Det är jätteskoj och vi ser det främst genom en stark tillströmning av nya cacher. Just nu har vi en relativt ansenlig mängd nya cacher att behandla vilket gör att tiden till cachen publiceras kan vara något längre än vanligt. Vi ber om förståelse för detta och betar av kön i den takt vi mäktar med.

Ni kan hjälpa oss! Vi vill uppmana er att kasta ett extra öga på era cacher innan ni skickar in dom eller om ni redan har dom i kön. Ett par enkla frågor kan göra att er cache publiceras snabbare eftersom vi slipper fråga eller be er fixa ett problem med cachen som gör att den hamnar sist i kön igen. Vi vill här ge er ett par kontrollfrågor ni kan ställa er:

  • Är koordinaterna riktiga? Dubbelkolla genom att kika på den lilla kartan i cachebeskrivningen.
  • Finns finalkoordinater och delsteg med i de cacher som kräver det?
  • Kan min placering upplevas tveksam? Skriv en note som förklarar omständigheterna och hur den är placerad.
  • Ligger den för nära en redan publicerad traditionell cache (andra typer är svårare att kolla själv)? Se denna länk.
  • Innehåller beskrivningen reklam eller namn på företag/produkter? Försök skriva om texten och uteslut dessa.

Tack på förhand!

Gravatar
Page 2 of 3 << < 1 2 3 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers