Ny mailadress till Landstedt. 

Posted by Z_Jonas Landstedt Monday, October 11, 2010 2:29:30 PM

Jag har bytt mailadress och den nya är: landstedts@gmail.com

Givetvis fungerar den gamla också, men ni får snabbare svar om ni använder min nya. Kontaktformuläret till oss fungerar precis som vanligt.

/Landstedt

Gravatar

Uppdatering av geocaching.com den 5 oktober 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, October 5, 2010 10:07:49 PM Categories: gc.com uppdatering

Idag genomfördes en uppdatering av de regelbundna uppdateringarna av geocaching.com. Några synbarliga uppdateringar som gjordes är:

Cachenoteringar

Man har nu som premiummedlem möjlighet att lägga in en cacheanteckning till en geocache. Denna anteckning är osynlig för alla andra användare. I varje beskrivning syns nu en ruta du kan fylla med egna noteringar. Praktiskt ställe att samla anteckningar för mysterielösande t.ex.

Souvenirer

Souvenirer är en ny sak att "samla" på. Souvenirer kan man få genom att besöka en viss plats eller cache. Man får dom antingen genom att logga en viss cache eller göra en sökning efter geocacher på en viss plats med hjälpa av Goundspeaks IPhone-app eller Android-app. Dom syns i en ny flik i profilen.

Andra uppdateringar
 • Bedömningssystemet man kan använda för att sätta terräng och svårighetsgrad har flyttat in på sajten. Den låg förr på en extern sajt.
 • På första sidan har man förbättrat visningen av kommande event. Rutan syns en bit ner på första sidan.
 • Man har rättat ett fel som orsakade problem med upphittade Trackables då dom inte hamnad tillbaks till rätt plats.
 • Rättning som görs att HTML-texter ska fungera bättre i Garmin Oregon och Colorado GPS:er.
 • Dessutom ett betydande antal andra buggfixar.
Gravatar

Uppdatering av gc.com den 31 augusti 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, August 31, 2010 10:22:06 PM Categories: gc.com uppdatering

Så var det dags för en uppdatering av  geocaching.com-sajten igen. Denna gång har man kocentrerat sig på framför allt diverse buggfixar, varav den viktigaste nog kan sägas vara det sporadiska felmeddelandet man fått vid uppladdning av bilder. Detta ska nu fungera bättre. Andra problem som har lösts denna gång är att det inte gått att adoptera trackables eller ställa in dess samligsbarhet.

En synbar skillnad har man också genomfört. Den kommer enbart att märkas för en del användare. Numer är det nämligen obligatorisk att ange sina hemkoordinater innan man kan skapa en ny cache. Det är viktigt att poängtera att man självklart inte behöver ange exakta koordinater, men att dom bör ligga inom max ca fem minuters körväg från hemifrån. Vi reviewers ser inte heller dessa koordinater utan enbart hur långt det är ifrån den cache du placerat. Vi använder sen den informationen för att bedömma möjligheten att kunna serva cache vid behov.

Men man vinner också en del fördelar utöver detta med att ange sina hemkoordinater. Länken som visar cacher från hemkoordinaterna fungerar som den ska och veckobreven kommer innehålla relevanta event mm, bara för att nämna något. En annan fördel är att när man skapar en ny cache kommer koordinaten defaultas till E istället för W vilket skapar onödiga förseningar vid cachegranskningen. Kort sagt tror vi att den här uppdateringen kommer underlätta vårt arbete och snabba upp processen ytterligare samtidigt som det ger alla användare ett mervärde.

Gravatar

Fel funnet i kontaktformuläret 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, August 31, 2010 12:10:03 PM Categories: Nyheter

Vi har tyvärr funnit att det varit fel i två av kontaktformulärets E-postadresser vilket gjort att en del meddelanden som var skickade till separata reviewers aldrig nått oss på rätt sätt. Det ska nu vara rättat och vi vill be om ursäkt för den upplevda nonchalansen att inte besvara era mejlfrågor. Alla meddelanden finns dock sparade på annat ställe och vi kommer kika igenom dom och besvara de vi inte känner igen. Men mejla oss gärna igen och bara påminn oss om ni inte hör något. Beklagar än en gång detta.

Gravatar

HTML-editor 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, July 14, 2010 1:47:55 PM Categories: Nyheter

Nu har vi lagt till ett onlineverktyg på vår sajt för att skapa snygga cachebeskrivningar. Idén är inte helt vår egen utan finns redan i andra versioner på nätet. Vår är dock på svenska och innehåller det mesta som kan tänkas behövas för att skapa snygga cachebeskrivningar. Du hittar den i toppmenyn.

Du skriver in din beskrivning i ett word-liknande fönster och har möjlighet att skapa länkar, infoga bilder och tabeller. När du är klar klickar du på "källa"-knappen och HTML-texten du behöver klistra in i din cachebeskrivning visas. Det är bara att markera och klistra in texten. OBS! Glöm dock inte att kryssa i HTML-rutan i beskrivningen samtidigt, annars tas all formattering bort.

En sak som också är bra att tänka på att inget sparas i vårt verktyg. Det innebär att så snart du stänger fönstret försvinner all text du lagt in. Spara texten i en egen fil på datorn innan du stänger fönstret!

Som vanligt vill vi veta om nåt inte fungerar eller om det saknas nåt. Använd med fördel vårt kontaktformulär.

Gravatar

Ny funktion för er som samlar coins. 

Posted by Z_Jonas Landstedt Monday, July 12, 2010 9:31:48 AM

Som ni kanske sett så står det The owner hasn't set their collectible preference på coinsidan.
Se exempel här

Förklaringen är det att nu finns det möjlighet att lägga sina coin i en samling.
Här är ett coin som jag har i min samling.
Som ni ser står det nu istället This is collectible.

Fördelen med detta är att det blir lättare att ha koll på sina samlingscoin. Tidigare har det gått att lösa genom att man skapar en cache som man inte publicerar och har den endast till att droppa coin i.
Som ni ser ligger första exemplet i Safe Deposit Box och det är min opublicerade cache som jag samlar coin i.

Skillnaden är också att du endast kan logga discovered på coin som cachare har i sin samling.

Gravatar

Statistik 

Posted by Z_Agori Berix Friday, July 2, 2010 9:18:34 AM Categories: Nyheter

 

Nu har ännu en månad gått och juni ser ut att varit lite lugnare cachemässigt än maj. En stor del av cachesläppen i maj förklaras av 10-års eventen varför den månaden blev ovanligt hög. Juni verkar bekräfta trenden för resten av året dvs. att vi ligger något högre än förra året men att den 50%-iga ökningen tidigare år legat på nu verkar avta.

Vår nya sajt har också varit igång i en månad och vi kan med glädje konstatera att responsen varit fantastisk och sporrar till att vi kommer fortsätta utveckla den, både i form av nya guider och FAQ men även hjälpa er med nyheter av olika slag. Statistiken säger att vi har drygt 50 unika besökare/dag som tllsammans gör ca 130 besök. Vi tycker det är oehört kul att så många redan hittat hit och dessutom tycks återvända. Vi tackar för detta och ser fram emot en underbar julimånad med massor av caching.

Gravatar

Ny sida med nyttiga länkar 

Posted by Z_Jonas Landstedt Thursday, July 1, 2010 9:57:01 AM

Vi har skapat en sida med nyttigga länkar. Ni hittar den i överkanten.

Har ni tips om fler länkar så skicka ett meddelande via vårt kontaktformulär.

Gravatar

Uppdatering av geocaching.com 29 juni 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, June 30, 2010 10:28:23 AM Categories: gc.com uppdatering

 

Igår gjordes ännu en uppdatering av geocaching.com. Man har här lagt ner en hel del jobb på framför allt hanteringen av extra waypoints (finalkoordinater, delsteg, parkeringskoordinater mm.), lagt till ett nytt feedback-verktyg samt fortsatt språköversättningsjobbet. Här nedan förklarar vi några av de viktigaste förändringarna:

Extra waypoints:

En av de största synliga skillnaderna nu är att alla extra waypoints visas för ägaren direkt på cachesidan. Förr såg man enbart de som visades för alla och i början kan man säkerligen bli lite nervös att alla plötsligt kan se dina gömda delsteg mm.
Det är dock inte fallet utan de ser bara de som är markerade som delvis eller helt synliga, precis som förut.

Här nedan visar vi ett exempel på hur det ser ut. Vi har gjort en cache med tre waypoints. Vi har ställt in att finalen ska vara helt osynlig, att parkeringen ska vara helt synlig och att delsteget ska vara helt osynligt. I exemplet nedan kommer din besökare att se allt precis som det ser ut här utom finalen (har en ikon i form av ett "överkorsat öga"), finalen kommer inte visas alls:

En ny funktion som dessutom gör det enklare att skapa waypoints ser du när du går in för att ändra en av dom. Numer har man lagt dit genvägar som korrekt fyller i alla fält utom koordinaterna (såklart) åt dig när man klickar på länken. Dessa är placerade enligt bilden nedan.

OBS! Kontrollera såklart att hur waypointen ska visas (helt delvis, inte alls) så att du inte avslöjar mer än du önskar. Det är inte alltid defaultvalet är det rätta.

Ny förbättrad karta

Den lilla kartan nere vid loggarna har nu blivit mer interaktiv i och med att det går att scrolla och dra i kartan. Dessutom visas alla synliga waypoints man lagt in i form av ikoner vilket gör det enklare att få en överblick. En sak som skiljer nu är att det inte längre går att klicka på kartan som förr för att få upp en större variant med de omgivande cacherna mm. Använd istället länken till vänster om kartan som heter Geocaching.com Google Map.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny funktion för att ge feedback och önska sig nya funktioner

I och med denna release släppte man en funktion för att ge feedback, rapportera buggar och önska sig nya funktioner. Du når den genom att klicka på "Feedback" uppe i vänstra hörnet.

Översättning till svenska

Ytterligare en del av sajten är nu översatt till svenska. Det handlar främst om menyraderna högst upp på sidan och en del andra småöversättningar. Dessutom är en del av texterna justerade sedan förra uppdateringen. Feedback mottages med glädje. Använd vårt kontaktformulär och skicka det till Agori Berix.

Övriga förändringar

 • Ny typ av attribut:
   
 • En ny typ av logg för event: Annonoucement. Finessen är att en eventägare kan skicka meddelande till alla som loggat "Will attend" på eventet. Ikonen ser ut så här:
   
 • Utökat bookmarklistorna så att dom nu rymmer 1000 cacher samt rättat buggar i hur listorna visats. Man kan nu dessutom radera en hel bookmarklista med ett enda klick.
   
 • Rättat fel som introducerades i förra releasen som gjorde att TB-historik inte gick att visa när cachen inte hade några TB:s i sig.
   
 • Rättat fel som gav serverfel när man försökte flytta cachen längre än 161 meter. Nu får man istället ett felmeddelande som säger att man ska ta kontakt med en reviewer.

Samt diverse andra småfixar och förbättringar. Vi tror att framför allt förbättringarna kring waypointhanteringen kommer vara det som gör mest skillnad i denna uppdatering.

Gravatar

Statistik och driftsinformation 

Posted by Z_Agori Berix Sunday, June 13, 2010 11:16:42 PM Categories: Nyheter uppdatering

Idag publicerar vi två förändringar på sajten.

Vi har nu lagt in vår nya version av reviewerstatistiken på sajten. Vi har börjat med att presentera data på samma sätt som tidigare men har försökt göra statistikfunktionen så flexibel som möjligt för att möjliggöra lite nya typer av statistik i framtiden. Vi funderar fortfarande över möjligheterna och tror att vi snart har lite mer vi kan visa.

Den andra förändringen är att vi skilt på nyheter som rör driftsinformation på framför allt geocaching.com från övriga nyheter och placerat dessa överst på startsidan. Vi hoppas på detta sätt lyfta fram mer akuta nyheter och tydliggöra dom.

Gravatar
Page 10 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers