Om event 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, September 11, 2012 8:43:00 PM Categories: gc.com riktlinjer

 

Vi har på sistone fått en hel del event som vi tyvärr inte fått publicera då de inte följt riktlinjerna när det gäller en speciell punkt. Så här säger riktlinjerna om publicering av event i samband med andra externa händelser och evenemang (Hela ordalydelsen finns här)

If an event is already organized outside of the geocaching community, and/or it would take place regardless whether or not it is listed on Geocaching.com, it is likely not an event cache. Examples include music festivals, neighborhood or block parties, and organized sporting events.

 

Vad det betyder är alltså att man inte kan anordna ett geocachingevent i samband med t.ex en festival, idrottsevenemang, kulturdag eller liknande. Ett geocachingevent ska vara något som anordnas av geocachare för geocachare och om det externa evenemanget kommer gå av stapeln alldeles oavsett om ett geocachingevent publiceras i anslutning så är det inte publicerbart. Om man tänker efter ett ögonblick vad tanken med ett geocachingevent är för något inser man att det egentligen inte är så konstigt. Och det finns ju faktiskt redan ett evenemang att gå på, även om det inte är registrerat på geocaching.com

Vår erfarenhet från nyligen gjorda appeal-fall (cacher där Groundspeak uttalat sig) visar att det är svårt att få undantag från denna del av riktlinjerna. Om man lägger eventet långt ifrån (=miltals) det externa evenemanget har vi dock sett att man har en chans.

Gravatar

Piraka Thok 

Posted by Toa Norik Tuesday, July 31, 2012 1:18:00 AM Categories: Nyheter

Då var det åter dags. Just som en av de nuvarande reviewers tar steget ut ur garderoben (Gali Mistika) får vi ytterligare ett tillskott i reviewer-skaran. Den nya reviewern kallar sig Piraka Thok och återigen så håller vi fast vid Bionicle-temat. Med den enorma ökning vi ser inom geocaching i Sverige är detta tillskott välkommet.
Piraka Thok publicerade sin första cache på måndagsmorgonen och det tog inte så lång stund innan det spreds på forumet på geocaching.se. Vi vill givetvis att de spekulationer ni eventuellt har vem som kan dölja sig bakom namnet hålls till ett minimum. Allt har sin tid. Tids nog kommer det nog avslöjas, avsiktligt eller oavsiktligt... vem vet.

Tills vidare säger vi bara "Välkommen Piraka Thok".

Gravatar

Gali Mistika 

Posted by Z_Gali Mistika Monday, July 30, 2012 12:14:00 PM Categories: Nyheter

Då var det dags för nästa legogubbe, eller rättare sagt gumma, att komma ut ur garderoben.
Jag har varit här inne i nästan fyra månader nu och det har varit en spännande tid med mycket nytt att lära och jag har fortfarande en hel del kvar. Nya frågeställningar dyker upp hela tiden som man måste fundera på, vilket är både utmannande och roligt.
Det är många nya sidor av denna fantastiska hobby som man får uppleva som reviewer och en av dem är kontakten med alla cachare. Nu när jag har taget steget ur garderoben ska det bli kul att träffas och kunna vara öppen med att jag är Gali Mistika. Och om vi träffas och ni undrar över något så är det bara fråga på så ska jag göra mitt bästa och försöka svara.
 

Jag kommer att fortsätta vara Gali Mistika när jag reviewar och Famaxe när jag är ute och cachar.

 
Hoppas att ni njuter av sommaren och att det blir precis så mycket caching som ni vill och att alla får en toppen höst. Och vem vet vi kanske träffas på något event eller vid någon gömma.

Sussie, Fru Famaxe, Gali Mistika

Gravatar

Driftavbrott 

Posted by Z_Agori Berix Sunday, July 1, 2012 1:34:00 PM Categories: Allmänt

Vi beklagar det längre driftavbrott vi haft på sajten under helgen. Det är ännu okänt vad som orsakade felet och vi hoppas att det inte orsakat allt för stora olägenheter för er.

Gravatar

Statusuppdatering 

Posted by Toa Norik Sunday, June 17, 2012 1:37:00 AM Categories: Nyheter

Här kommer en liten statusuppdatering på cacheöversynen vi gör.

Det vi kallar "första rundan" är nu avklarad. Det innebär att vi kikat på cirka 1400 cacher och påmint dess cacheägare att det är dags att göra liten översyn på dom. Denna översyn vill vi ska vara gjord inom 30 dagar, eller åtminstonde att man på något vis meddelat sina avsikter med cachen. Detta gör man då genom en note på cachen.

När cachen är klar att ta emot besökare så får man själv aktivera cachen. Det kan man göra utan att meddela oss innan. Vissa cacher har fått en "needs maintenance" logg av andra cachare. Dessa släcker man också. Kom ihåg att det görs med en "owners maintenance"-logg.

Gravatar

Cachebeståndsöversyn 

Posted by Toa Norik Tuesday, June 5, 2012 10:47:00 AM Categories: Nyheter

Så var det åter dags att göra en översyn av cachebeståndet i Sverige. Översynen innebär att vi granskar de cacher som är avaktiverade, de cacher som har många DNF:er i rad samt de som fått en underhållslogg (röda attributet).

Ni som är cacheägare får gärna inom de närmaste dagarna passa på att titta över era gömmor och logga ägarunderhåll (owners maintenance) när ni tittat till dom. På så sätt underlättar ni vårt jobb väldigt mycket genom att reducera antalet cacher som behöver ses över från vår sida.

Skulle det nu vara så att vi hittar en cache som verkar ha problem kommer vi att skriva en logg som visar att vi noterat detta. Denna logg betyder inte att din cache är dödsdömd. Det betyder bara att om cirka en månad kommer vi kolla på den igen och se om något hänt. Det vi hoppas då är du som cacheägare loggat underhåll samt aktiverat den igen. Har du inte haft tid att göra detta hoppas vi på att du i alla fall haft tid att meddela med en logg på cachen vad dina avsikter är. Det skulle kunna vara: "Jag har för avsikt att fixa denna efter jag kommer hem från Kina i mitten av juli." Denna text räcker för att vi ska vänta ytterligare en tid innan vi gör någon åtgärd.

Vår förhoppning är att ni inte ska tycka detta är något dumt utan ett sätt att säkerställa kvaliten på cacherna i Sverige samt att kunna frigöra de platser som idag blockeras av övergivna cacher ägda av cacheägare som slutat cacha och som antagligen inte ens finns kvar. Det är för övrigt inget som vi själva hittat på utan detta ligger i vårt uppdrag som vi fått av Groundspeak.

Till sist vill vi önska alla en trevlig sommar. Hoppas att ni alla får tid att geocacha, uppleva nya platser, höja er statistik, logga FTF:er, utmana era begränsningar men framför allt att ni ska ha kul.

Gravatar

Reviewertillskott 

Posted by Toa Norik Wednesday, April 11, 2012 9:43:00 AM

Vi är mycket glada att få presentera två nya Reviewers i Sverige. Det är Gali Mistika och Makuta Icarax. Förra sommaren såg vi en enorm ökning av cacher och vi ser redan att det ökar detta året så det lär bli många nya burkar för oss att leta efter längre fram i år. Därför har nu skaran utökats med dessa.

Vi hälsar dom varmt välkomna!

Gravatar

Påsktider 

Posted by Z_Agori Berix Thursday, April 5, 2012 6:47:00 AM Categories: Allmänt

Det är nog många av oss som pustar ut om ett par timmar och ser fram emot en skön helg med nära och kära. Så tänkte även vi reviewers göra och det medför troligtvis att det kan ta något längre tid att få er cache publicerad under de närmaste dagarna. Detta är dessutom en helg som brukar innehålla en hel del cachesläpp vilket även det påverkar våra hadläggningstider. Vi ber om förståelse för detta och hoppas ni alla får en underbar påskhelg!

Gravatar

50 000 samtidigt publicerade cacher i Sverige!! 

Posted by Z_Agori Berix Friday, March 30, 2012 8:24:00 PM Categories: Nyheter

Idag nådde vi ännu en milstolpe i svensk cachinghistoria då vi för första gången kunde räkna 50 000 samtidigt publicerade cacher i Sverige. Vi firade detta med att släppa en memorial cache: 50.000 caches in Sweden! Vi har sett en jämn tilströmning av antalet geocacher och geocachare under åren och inget tyder på att det minskar. Vem vet när vi kan fira sexsiffrigt antal geocacher. Snabbare än man kan tro gissar vi.

 

Gravatar

UV-attribut 

Posted by Toa Norik Sunday, March 25, 2012 2:08:00 PM Categories: gc.com Nyheter riktlinjer uppdatering

För ett tag sedan uppdaterades riktlinjerna med avseende på nattcacher.

Numera gäller att attributet för "UV" SKALL användas för de cacher där det förekommer något steg som kräver UV-lampa. Attribut är ju generellt inget som vi reviewers lägger oss i (mer än att vi påminner om det) men det finns två attribut som måste vara med på respektive cache. Det är sedan tidigare attributet för "Chirp" (Beacon-attribut) och från och med nu även UV-attributet.
Detta attribut skall alltså finnas med så fort en UV-lampa krävs och oavsett i vilket skede UV-lampan skall användas. Den plats som UV-ljus krävs på skall anges som en "additional waypoint", dold eller inte dold är upp till cacheägaren.

Denna uppdatering kommer att gälla nypublicerade cacher. Det betyder att man inte behöver gå tillbaka och ändra sina befintliga cacher.

Den som vill läsa texten själv kan följa denna länk:http://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=69

(Edit: Syftningsfel och förtydligande.)

Gravatar
Page 5 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers