Ändring av riktlinjerna kring challengecacher 

Posted by Z_Agori Berix Monday, March 12, 2012 7:52:00 PM Categories: gc.com riktlinjer

I dag har riktlinjerna beträffande challengecacher uppdaterats. Det innebär en mindre förändring av de faktiska riktlinjerna(http://support.groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=308#puzzle) samt att hjälpcenterartikeln om challengecacher (http://support.groundspeak.com//index.php?pg=kb.page&id=206) nu tydligare knutits till riktlinjerna och uppdaterats.

I korta drag kan följande förändringar nämnas:

  • Det är inte längre tillåtet att utesluta tidigare fynd.
     
  • Krav som gör att man bör förändra sitt cachande för att klara målen är inte längre publicerbara. Exempel på sådana är procentmål såsom "minst 10% av alla dina loggade cacher måste vara mysteries". Ska man nå detta mål innebär det förmodligen att man bör undvika att logga tradcacher innan procentmålet är nått.
     
  • Man har förtydligat att det måste finna ett enkelt sätt att redovisa att man klarat utmaningen. Redovisningsmetoden måste gå att få fram med info från geocaching.com, ej kräva tredjepartsmjukvara och gå att redovisa utan att cacharens integritet riskeras.
     
  • Man har även förtydligat att utmaningen ska vara enkel att förstå och innehålla få regler.

Om ni funderar på att lägga ut en challenge ber vi er därför läsa igenom de länkade dokumenten igen. Vi kommer inom kort uppdatera de översatta riktlinjerna samt vår FAQ om challengecacher.

Gravatar

Geocachingföreningar - Marknadsföring 

Posted by Z_Krekka Sunday, February 19, 2012 12:19:00 PM Categories: riktlinjer

För ett tag sedan fick vi besked av Groundspeak att den väldigt tillåtande praxis vi hittills tillämpat i Sverige gällande marknadsföring av geocachingföreningar inte är korrekt. Det handlar på inget sätt om några nya regler, utan bara ett förtydligande av de redan gällande reglerna som vi i Sverige såklart rättar oss efter.

Den tolkning av reglerna som hittills gällt internationellt tillämpar vi från nu också i Sverige. I praktiken innebär det att samma regler gäller för marknadsföring av geocachingföreningar som för andra organisationer, dock något mindre strängt för geocachingföreningar. Till exempel tillåts enligt internationell reviewerpraxis en länk till en geocachingförenings hemsida och även en liten logga. Dessa möjligheter har inte andra föreningar.

Av ett par trådar på ett par olika forum kan vi se att någon geocachingförening uppfattat detta som att nya strängare regler införts av oss svenska reviewers. Det är alltså inte fallet.

 

Gravatar

Skottdagen, den 29 februari 

Posted by Z_Krekka Tuesday, February 14, 2012 11:08:00 PM

Om ett par veckor är det dags för skottdagen den 29 februari. Denna dag blir det en bit över tjugo event runtomkring i Sverige, varav många med ganska stora cachesläpp. Eftersom vi dessutom är en person kort på grund av semester ber vi om att cacherna släpps så tidigt som bara möjligt till reviewerkön.

När eventcacher släpps till kön underlättar det väldigt för oss om det står namn på eventet i klartext (inte bara GC-nummer) och exakt datum och tid cachen önskas publicerad. Det underlättar också om alla cacher till ett event släpps samtidigt till reviewerkön.

Tack på förhand för ert samarbete kring denna dag!

Gravatar

Agori Berix på semester 

Posted by Z_Agori Berix Sunday, February 5, 2012 11:30:00 AM Categories: Allmänt Nyheter

Från och med den sjätte februari är Agori Berix på besök i varmare länder. Det gör att vi är något färre och även om det är lågsäsong kan det vara bra att vara ute i god tid om du tänker dig att vilja ha något publicerat exempelvis den 29 februari. Vi har redan en mängd event planerade för den dagen vilket gör att vi även räknar med extra tryck inför den dagen. Vi tackar på förhand för framförhållningen.

Agori Berix är tillbaks igen till starten av mars månad.

Gravatar

God Jul och Gott Nytt År! 

Posted by Kraata-Kal Friday, December 23, 2011 2:46:00 PM Categories: Nyheter

Vi i det svenska reviewer teamet vill önska alla Geocachare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Som ny reviewer måste jag säga att det har varit några spännande och roliga månader, med mycket nytt inom geocaching att lära sig. Jag kom in i november lagom till alla 11/11 cacher, med mina oerfarna ögon var det en del. December har varit lugnare trots ett antal adventskalender serier.

Geocaching i Sverige växer, förra året publicerades drygt 11,500 nya cacher. Det passerade vi i börja av september i år. Nästa år tror vi knappast kommer att bli lugnare, utan vi ser fram emot ett rolig och spännande 2012, som dessutom är ett skottår så glöm inte bort att logga en cache en 29 februari!

Om era cacher inte kommer ut lika snabbt som vanligt under julhelgen så beror de antagligen på att vi sitter och gottar i oss julmat och/eller leker med våra julklappar, men efter jul och nyårshelgerna sitter vi alla fem redo igen, laddade för 2012!

Slutligen, för att citera Bengt Feldreich ”Från oss alla - Till er alla, en riktigt God Jul!”

Med vänliga jul hälsningar
Kraata-Kal

Ps. Hoppas tomten kommer med många hårda paket, ficklampor, pannlampor, stegar och andra cachingrelaterade julklappar.

Gravatar

Städning, en första rapport 

Posted by Z_Agori Berix Thursday, December 22, 2011 5:00:00 PM Categories: Allmänt

Som många sett pågår för närvarande en genomgång av svenska cacher som av ett eller annat skäl behöver tillsyn. Vi har nyligen avslutat den första omgången och kommer snart övergå till fasen där vi eventuellt arkiverar cacher. Syftet med detta är för att vi alla ska ha så bra skick som möjligt i vårt gemensamma cachebestånd samt att ge möjlighet till nya cacheplaceringar på platser som i dag är upptagna av förstörda och övergivna cacher. Av de drygt 1800 cacher vi kikat på återstår nu runt 1200 som vi kommer arbeta vidare med.

En sak som gör att denna städomgång avviker lite från mönstret är att det denna gång finns relativt många cacher som varit avaktiverade en längre tid av ägarna själva utan att cachen åtgärdats. Vi har inför nästa omgång kontrollerat med Groundspeak hur vi ska agera gällande dessa cacher och fått beskedet att de ska arkiveras.

Vi vill uppmana cacheägare som fått en påminnelse av oss att, om ni inte hinner serva cachen inom de trettio dagar vi ger er i meddelandet och ändå avser att åtgärda den, postar en note som berättar om era planer. Skulle olyckan vara framme och vi arkiverar en cache som du avsett att ordna till men missat att meddela oss kan den ändå avarkiveras om den uppfyller gällande guidelines och vi får veta det inom rimlig tid efter arkiveringen.

 

Gravatar

Uppdatering av FAQ:n för challengecacher 

Posted by Z_Agori Berix Thursday, December 22, 2011 9:02:00 AM

Jag har idag uppdaterat vår FAQ om challengecacher. Riktlinjerna förändras ständigt och så sent som den 12 december uppdaterades den artikel i Groundspeaks hjälpcenter som berör challengecacher. Vi har därför reviderat vår artikel och anpassat den till dagens rådande regler. Ni finner den här.

Gravatar

Ny punkt i riktlinjerna 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, December 6, 2011 9:18:00 PM Categories: Nyheter riktlinjer uppdatering

Idag infördes en ny punkt i riklinjerna som syftar till att djur- och växtliv inte skadas under utövandet av geocaching. Tillägget går att hitta här i sin fulla ordalydelse och exakt hur det bör tolkas kommer vi att återkomma till inom kort.

Gravatar

Städdags 

Posted by Z_Krekka Sunday, November 20, 2011 12:13:00 AM

Då var det dags för en ny genomgång av landets cacher.

En del av det jobb vi reviewers gör är att regelbundet gå igenom alla cacher som är aktiva i Sverige. Att vi gör det är för att kolla att cacherna har det bra och att alla ska få en så positiv upplevelse som möjligt.

Det vi kollar på är om det av de senaste loggarna verkar som att något är problem med cachen, t ex att loggboken inte går att skriva i eller att burken är borta.

Om du får en note från oss så bör du titta över din cache vad som kan vara fel på din cache. Du kan även läsa mer om denna procedur här.

Gravatar

Tidernas mesta eventdag? 

Posted by Z_Agori Berix Friday, November 11, 2011 7:29:00 AM Categories: Allmänt

Vi önskar alla en trevlig eventdag! På 23 platser över hela Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr, träffas i dag geocachare i stort och smått för att umgås och ha skoj. Detta gör den 11 november 2011 till en av de största eventdagarna genom tiderna i Sverige. Idag föds också ett antal nya geocacher kan vi avslöja från säker källa vilket gör att det finns ett gäng nya platser att upptäcka och berätta om. Vi hoppas ni får en härlig dag!

Gravatar
Page 6 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers