Kraata-Kal, ny svensk reviewer 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, November 9, 2011 5:48:00 PM Categories: Allmänt Nyheter

Efter sommaren intensiva cachepublicerande stod det rätt klart att vi behövde tillskott i vår skara för att på ett bra sätt hantera alla cacher som registreras i Sverige. Vi  har i tiden efter sommaren jobbar med detta och på FAD-dagens morgon publicerade Kraata-Kal sin första cache. Kraata-Kal blev därmed den åttonde svensk genom tiderna som kunde göra det (earthcacher borträknade). Den närmaste tiden innebär lärotid och att komma in i detta. Vi ber därför om förståelse och hoppas att ni repekterar vår önskan om att låta Kraata-Kal komma in i detta i lugn och ro.

Säkert är det många som undrar vem som döljer sig bakom detta nya nick men låt var sak ha sin tid. I sinom tid kommer säkert allt avslöjas men Kraata-Kal ber om förståelse för att denna tid inte är nu. Skulle någon ändå veta eller komma på vem som gömmer sig där ber vi er hålla det för er själva.

Just nu önskar vi bara säga... Välkommen som svensk cachereviewer Kraata-Kal!!

Gravatar

Åter till det normala 

Posted by Z_Krekka Tuesday, November 8, 2011 1:55:00 AM Categories: Nyheter

Så, mina damer och herrar, nu är reviewerna tillbaka från eventet FAD i Göteborg och vi har hunnit ifatt med de cacher som väntade på oss från helgen. Vi återgår därmed till våra normala handläggningstider.

Gravatar

Handläggningstider 

Posted by Toa Norik Thursday, November 3, 2011 12:28:00 PM Categories: Allmänt Nyheter

Som många av er redan noterat kommer vi alla fyra att befinna oss på FAD denna helgen. Vi ber er därför ha överseende med att handläggningstider kan komma bli något längre under helgen.
Vi vill även passa på att påminna om vår frågestund på FAD. Passa på att fråga det du funderat på men inte kommit dig för att fråga.
Vi önskar en en trevlig helg oavsett om vi ses på FAD eller om ni stannar hemma.

Gravatar

Frågestund på FAD 

Posted by Toa Norik Saturday, October 15, 2011 9:23:00 AM Categories: Nyheter

PASSA PÅ

Under FAD (Fumble After Dark) kommer samtliga fyra reviewers vara på plats. Vi kommer då att hålla ett seminarium där vi kommer att komma med lite små tips hur man lättast får igenom sin cache utan att fastna i processen. Vi kommer även att erbjuda möjlighet att ställa frågor till oss med avseende på det vi gör.

Vad är det du alltid undrat över men inte kunnat eller vågat fråga. Skicka gärna din fråga till oss via vår mailformulär (http://www.swedenreviewers.se/kontakt.aspx). Välj då i första hand "info"-adressen samt skriv som ämnesrad "FAD-Fråga"

Kom ihåg att vi inte kan svara på frågor av typen "Varför blev inte min cache godkänd?", "Hur kunde ni tillåta den cachen?". Med andra ord vill vi att frågorna är av allmän karaktär och inte berör specifika cacher.

Gravatar

Sensommarhälsningar 

Posted by Toa Norik Wednesday, September 7, 2011 9:40:00 AM Categories: Nyheter

Nu kan vi nästan summera sommarsäsongen eftersom vi nu är redan en vecka in i september. Vi har sett en rekordsommar i år igen. En del av er kanske har märkt det genom att handläggningstiden blivit lite längre än ni normalt är vana vid. Vi är ändå ganska säkra på att de allra flesta har inte behövt vänta längre än de 72 timmar som vi har på oss. De som kanske har fått vänta längre har i så fall visat väldigt god förståelse eftersom vi inte sett några klagomål. Även vi vill givetvis njuta av sommaren med allt vad det innebär; sol, bad, semester, familj, barn och givetvis caching. Men som helhet tycker vi nog att vi upprätthållit publiceringen som den ska. Vi tycker oss märka en liten nedgång nu igen vilket är fullt normalt efter sommaren. Handläggningstiderna kommer nog då bli kortare igen.

Beträffande handläggningstider vill vi slå ett litet slag för den rutan som kallas "meddelande till reviewer" vid nypublicering. Denna ruta är inte farlig. Ni får väldigt gärna skriva något i den rutan. Många cacher som vi blir lite tveksamma till hade kunnat publicerats direkt om man hade skrivit något kort i den rutan i stället för att den blir uppsatt på "hold" i väntan på att ni ska svara på den fråga eller fundering vi har.

Som avslutning kan vi ju visa några intressanta siffror.

Publicerade cacher 2009 2010 2011
Juni 1166 1345 1613
Juli 1072 1376 2064
Augusti 1622 1520 2096
Hela året 10929 11763 11504

Med dessa siffror så önskar vi er en härlig höst!

Gravatar

Sommarstädning 

Posted by Toa Norik Sunday, June 26, 2011 9:49:00 PM Categories: Allmänt

Då var det dags för en ny genomgång av våra cacher.

Vi reviewers har i uppdrag att hålla koll på de cacher vi har i Sverige. För att alla ska få en så bra caching-upplevelse som möjligt är det bra om cacherna mår bra. Det vill säga att dom överhuvudtaget finns på plats, att burkarna är hela, att loggboken är hel och torr, att loggboken inte är full med mera.

Vi kommer nu att påbörja en koll över hela landet. Om du får en note från oss så bör du titta över din cache vad som kan vara fel på din cache. Du kan även läsa mer om denna procedur här.

I övrigt hoppas jag och mina kollegor att ni får en underbar caching-sommar!

 

Gravatar

Kontaktuppgifter till Earthcache reviewers 

Posted by Z_Agori Berix Thursday, June 23, 2011 12:17:00 PM Categories: Allmänt

Efter önskemål har vi kompletterat vårt kontaktformulär så att det ska vara lättare att komma kontakt med de två som granskar Earthcaches i de nordiska länderna. Vi har lagt upp en gemensam adress samt en adress till var och en av dom. De vill att ni använder den gemensamma adressen för allmänna frågor. De enskilda kan användas om ni har frågor om en specifik earthcache som är under granskning t.ex.

Gravatar

Cacher med marknadsföring eller annat budskap 

Posted by Z_Krekka Sunday, May 8, 2011 11:04:00 PM Categories: Nyheter riktlinjer

I det internationella reviewerforumet har nyligen frågan om vad som anses vara en cache med marknadsföringsinnehåll diskuterats. Den slutsats som kom fram i diskussionen medför att den hittillsvarande praxisen justeras på en punkt.

Hittills har huvudsakligen cacher som på något sätt syftar till att främja vinstdrivande verksamhet betraktats som en cache med marknadsföringsinnehåll. Den nya tolkningen ger att reglerna om ’Solicitation and Commercial Content’ ska förstås så att det när cachen i sig framför ett visst budskap så är det inte tillåtet enligt punkt 1. Punkt 2 å andra sidan syftar till att begränsa/förhindra marknadsföring av alla typer av organisationer, företag, webbplatser och föreningar. Detta innebär att vi tvingas säga nej även till cacher som i allt för stor grad lyfter fram föreningar, till exempel idrottsföreningar eller andra föreningar för fritidsintressen.

För dem som önskar lägga ut en cache i syfte att marknadsföra t ex en förening finns möjligheten att kontakta Groundspeak för att få tillstånd till det. Detta är dock inget som vi svenska reviewers kan besluta om.

I sammanhanget kan nämnas att cacher som sponsras av ett företag eller organisation i samarbete med Groundspeak (t ex APE-cacher och Timberland-cacher i USA) inom kort kan komma att få ett särskilt attribut för att markera just detta samarbete. Detta attribut kan inte åsättas av cacheägaren, utan endast av Groundspeak. Attributet kommer att visa en handskakning.

Edit 2011-07-07: Den svenska översättningen av guidelines har justerats så att det står "cacher med marknadsföringsinnehåll" istället för "kommersiella cacher". Jag har därför justerat nyheten i rubriken och ovan på två ställen, markerade med kursiv text. /Krekka

Gravatar

Beskrivning av granskningsprocessen 

Posted by Z_Agori Berix Sunday, May 8, 2011 12:53:00 AM Categories: Nyheter

Nu har vi tagit fram ett dokument som beskriver hur granskningen av cacher går till samt hur ni kan hjälpa till för att få cachen publicerad så snabbt som möjligt. Vi hoppas att den kan komma till nytta.

Ni hittar den här. Synpunkter och feedback mottages tacksamt!

Gravatar

Hjälp med tidsbestämda släpp och koordinatreservationer. 

Posted by Z_Agori Berix Monday, May 2, 2011 9:09:00 AM Categories: cacheplacering

Vi har under en längre tid märkt en ökad efterfrågan av både tidsbestämda publiceringar och koordinatreservationer. Som kuriosa kan nämnas att under december 2010 skedde ca 80% av publiceringarna med en önskad släpptid. Såväl koordinatreservation som tidsbestämda publiceringar kräver en hel del extra arbete och tid av oss. Vi har försökt varit behjälpliga i mesta möjliga mån men nu har dessa båda tjänster börjat ta sån stor del av vår tid i anspråk att alla svarstider börjar bli lidande. Vi märker att det tar längre och längre tid innan vi kan ger er svar eller publicera era cacher. Detta är naturligtvis inte önskvärt och vi ber därför om er hjälp att begränsa dessa önskemål så långt det är möjligt. Att erbjuda detta är något vi självklart vill fortsätta kunna göra men det kan inte tillåtas ta sån opropotionellt stor del av vår tid som det nu gör.

Vi skulle önska att man tänker att det snarare är regel än undantag att cacherna släpps till kön färdiga från början och att vi kan publicera dom efter hand. Som utvecklingen nu går är det snarare tvärtom.

Vi ber er därför att fundera lite innan ni använder någon av dessa tjänster. Ett par frågor vi önskar ni funderar kring kan vara:

  • Varför måste denna/dessa geocacher publiceras en speciell tid?
  • Är min burk lätt att flytta om det skulle vara, kräver platsen en specialtillverkad burk eller är min cacheidé av det slag som tar veckor att fixa eller planera?

Vi ber er om hjälp att kunna se till att dessa tjänster kan fortsätta att erbjudas er så långt det är möjligt.

Tack på förhand!

Gravatar
Page 7 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers