"Owners Maintenance"-logg, vad är det? 

Posted by Toa Norik Tuesday, March 29, 2011 1:53:00 PM Categories: Nyheter

Som säkert många av er redan märkt har vi börjat en liten vårstädning bland våra cacher i Sverige. Det vi upptäckt då är att många cacher har attributet "Needs Maintenace" i onödan.

Vi uppmuntrar er att logga "NM"-loggar och även "NA" (Needs Archive) om det behövs. Tänk på att det kan vara onödigt att logga dessa bara för att du inte råkar hitta gömman eller att det saknas en penna. Trasiga lådor, blöta loggar och när det är uppenbart att den har mugglats bör ju givetvis generera en NM.

Det som händer när det loggas denna loggtyp är att cachen får ett extra attribut, en röd symbol med vitt kors. Detta är symbolen för att något är fel med cachen. Det är inte alldeles självklart hur man får bort denna symbol. Det är ganska lätt att bara klicka bort den ur attributet och tro att allt är bra. Så är INTE fallet. Cachen kommer fortfarande flaggas som att den behöver översyn.

För att lösa detta skall man, när man åtgärdat problemet, logga en "Owners Maintenace". Loggar man denna kommer attributet automatiskt att släckas.

Många gör idag sökningar med så kallade Pocket Queries och filtrerar då bort cacher som det är problem med. Har man inte loggat en ordentlig Owners Maintenance kommer denna cache inte med på PQ'n och cachen får inga eller färre besök.

Så glöm inte dessa loggar!

Gravatar

Krekka - Ny svensk reviewer!! 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, March 15, 2011 11:19:00 PM Categories: Nyheter

I år står vi rustade inför högsäsongen i och med att den sjunde svenske reviewern genom tiderna gör entré. Krekka publicerade tidigare i kväll sina första cacher och vi kommer se mer av det den närmaste tiden. Det är en hel del att lära sig så vi ber om lite arbetsro den närmaste tiden medans Krekka lär sig detta. Vi önskar än en gång Krekka välkommen som ny svensk reviewer och vill ni önska Krekka välkommen hittar ni kontaktuppgifter på vår vanliga kontaktsida.

Gravatar

Vårtider och nya geocacher 

Posted by Z_Agori Berix Monday, March 14, 2011 7:45:00 AM Categories: Allmänt

Våren tycks nu äntligen ha nått åtminstone stora delar av cachingsverige. Det är jätteskoj och vi ser det främst genom en stark tillströmning av nya cacher. Just nu har vi en relativt ansenlig mängd nya cacher att behandla vilket gör att tiden till cachen publiceras kan vara något längre än vanligt. Vi ber om förståelse för detta och betar av kön i den takt vi mäktar med.

Ni kan hjälpa oss! Vi vill uppmana er att kasta ett extra öga på era cacher innan ni skickar in dom eller om ni redan har dom i kön. Ett par enkla frågor kan göra att er cache publiceras snabbare eftersom vi slipper fråga eller be er fixa ett problem med cachen som gör att den hamnar sist i kön igen. Vi vill här ge er ett par kontrollfrågor ni kan ställa er:

 • Är koordinaterna riktiga? Dubbelkolla genom att kika på den lilla kartan i cachebeskrivningen.
 • Finns finalkoordinater och delsteg med i de cacher som kräver det?
 • Kan min placering upplevas tveksam? Skriv en note som förklarar omständigheterna och hur den är placerad.
 • Ligger den för nära en redan publicerad traditionell cache (andra typer är svårare att kolla själv)? Se denna länk.
 • Innehåller beskrivningen reklam eller namn på företag/produkter? Försök skriva om texten och uteslut dessa.

Tack på förhand!

Gravatar

Uppdatering av geocaching.com den 8 mars 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, March 8, 2011 9:12:00 PM Categories: gc.com uppdatering

Så var det åter dags för en månadsuppdatering. Denna gång är det lite mindre synliga uppdateringar och buggfixar som gjorts på sajten. Bland det som gjorts kan vi nämna följande:

 • Bortagandet av maxgräns för inaktiva Pocket queries. För kunde man ha skapa max 40 st PQ's (varav det gick att köra max fem per dygn). Maxgränsen är väl inte helt borttagen men numer kan man ha 1000 PQ's sparade. Fortfarande kan man dock max köra fem per dygn.
 • Betakartan startar numer visningen från dina hemkoordinater.
 • Man har rättat ett fel som gjorde att man fick felmeddelande om man laddade upp stora loggbilder.
 • Man har rättat ett fel som sparade om jpg-filer till png-format vid uppladdning.
 • Man har fixat så att meddelande om att man har väntande fältanteckningar inte längre visas efter det att man skrivit den sista loggen.
 • Man har rättat ett fel som gjorde att radbrytningar i den korta cachebeskrivningen togs bort.
 • samt en del andra förbättringar och buggfixar.
Gravatar

Vårtider 

Posted by Z_Agori Berix Friday, March 4, 2011 3:38:00 PM Categories: Allmänt

Nu kryper våren obevekligt närmare och även om det är långt ifrån säkert ännu, hoppas nog många med mig att vi sett det sista av vitt komma från himlen nu på många månader framåt.

När vi nu börja krypa ut ur vinteridet är det mer aktuellt än någonsin att se över sina burkar och göra service på de som behöver servas. Börja kika på dina cacher och läs senaste loggar om du missat dom. Du hittar dina cacher här. Har du avaktiverade cacher? Gör upp en plan för att få dom aktiva eller i värsta fall arkivera dom för att ge plats åt nya cacher.

Vi kommer om någon vecka eller så börja vår egna genomgång av cachesituationen bland de svenska cacherna. Vi kommer att börja söderifrån och kika på cacher som verkar borta, skadade eller som inte varit aktiva på en tid och påminna ägarna. Ni kan läsa med om denna rutin här. Syftet är såklart att göra allas våra cachingdagar till en så fulländad upplevelse det bara går. Ingen gillar att leta efter cacher som inte står att finna eller som inte går att logga. Det tror jag de flesta kan skriva under på.

Ha nu en toppenvår så ses vi ute i cachemarkerna!

Gravatar

Guidelines på svenska 

Posted by Z_Agori Berix Friday, February 18, 2011 9:07:00 AM Categories: Nyheter riktlinjer

Nu har vi publicerat de nya riktlinjerna på svenska. Eftersom detta är en av de största omskrivningarna som gjorts av riktlinjerna sedan de först skapades har det inneburit en totalt ny översättning. Förmodligen kan därför ett och annat fel insmugit sig. Vi är tacksamma om ni kontaktar oss om ni upptäcker något som inte stämmer. Ni hittar riktlinjerna på samma ställe som förut, dvs. uppe i navigeringslisten eller via den här länken.

Gravatar

Total omskrivning av guidelines 

Posted by Z_Agori Berix Friday, February 11, 2011 10:28:00 PM Categories: gc.com Nyheter riktlinjer uppdatering

För en kort stund sedan släpptes en helt ny version av riktlinjerna som man har att följa om man vill registrera en geocache på geocaching.com. Detta är en rejäl omskrivning där man helt förändrat texten och förenklat och förtydligat innehållet. Riktlinjerna är numer uppdelade i en översiktsdel och själva förtydligandena återfinns i undersidor istället. Inom kort kommer vi presentera en svensk översättning här på vår egna sajt. Vi vill bara korrläsa den en extra gång. Adressen till riktlinjerna är dock den samma, nämligen: http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx

Gravatar

Uppdatering av geocaching.com den 1 februari 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, February 2, 2011 11:05:00 PM Categories: gc.com Nyheter uppdatering

Igår genomfördes den månatliga uppdateringen av geocaching.com. Bland nyheterna denna gång kan vi nämna några:

Statistik

Steg 2 av statistikprojektet genomfördes. Man introducerade två nya flikar: En med kartor som visar de länder man cachat i och en flik för milstolpar/delmål. Möjlighet finns nu också att välja vilka bitar av statistiken man vill visa upp för andra. Använd denna länk för att ändra dessa inställningar.

Betakartan

Ett av de största problemet med den nya kartan var att den inte var filtreringsbar. Nu har man infört filteringsmöjligheter för dels visa eller dölja grupper av cacher samt visa/dölja egna hittade eller gömda cacher. Det sistnämnda fungerar dock bara under en viss skala av kartan. När kartan är utzommad över en viss gräns stängs den funktionen av. Om du ännu inte hittat betakartan hittar du den här.

Ny startsida för geocachings Live-applikationer

denna sida har man samlat info om de officiella Live-applikationer Groundspeak stödjer. Här hittar man länkar till respektive applikation med information och korta handledningar. Man gläntar också på förlåten av ett publikt API som väntas släppas under senare hälften av detta år.

 

Favoriter

Nu visas även ett procentuellt värde mellan antalet hittade cacher av premiummedlemmar och hur många av dessa som favoritmarkerat cachen. I cachebeskrivningen kan du "vika ut" ett fönster med den informationen genom att klicka på den lilla trekanten. I sökresultatet klickar du på favoritpoängsymbolen för att se det. Det är nu enklare att favoritmarkera en cache också då man kan göra det under själva loggningsfasen (både innan och efter man sparat loggen.

Andra uppdateringar:

 • I sökresultatet visas nu även en symbol för cacher som har "Needs maintanance" satt som status.
 • Sidan för fältanteckningar har fått ett något förändrat utseende.
   
 • Navigationsmenyn har fått några ikoner utbytta för utökad tydlighet.
Gravatar

Sajtuppdateringar 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, December 29, 2010 6:24:00 AM Categories: Nyheter uppdatering

Jag har ägnat en del av mellandagarna åt att uppdatera sajten samt justerat och rättat några fel.

God fortsättning och Gott nytt år!

Gravatar

Greasmonkeyscript som visar procentvärde för favoriter 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, December 28, 2010 9:02:00 PM Categories: gc.com Nyheter

På Lil Devil's sajt kan man nu komma över ett greasemonkeyscript som är en förbättring till de favoritsystem Geocaching.com införde i sin senaste uppdatering. Utöver antalet röster presenteras ett procentuellt värde av röstande i förhållande till antalet som hittat geocachen. Visserligen kan inte scriptet visa det rätta antalet "röstberättigade" eftersom det inte på ett enkelt sätt går att skilja på om en logg kommer från en premiummedlem eller inte men det ger ändå en intressant information. Ni kan ladda ner scriptet från tillverkarens webbplats.

Gravatar
Page 8 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers