Sweden Reviewers

 

Välkommen Toa Norik!! 

Posted by Z_Agori Berix Friday, December 24, 2010 8:10:00 AM

Idag har vi glädjen att välkomna Toa Norik som den sjätte svenske reviewer i ordning genom tiderna. Toa Norik kommer nu att sätta sig in i vad det innebär att ta på sig denna tjänst. I första hand är det arbetet med att godkänna cacher som ska praktiseras varför man kan räkna med att en stor mängd av de cacher som släpps i den närmaste tiden kommer göras av Toa Norik.

 

I början är det mycket nytt att lära och vi ber om lite arbetsro för Toa Norik. Vi gissar att man redan nu börjar jakten på dennes rätta identitet och ber er ligga lågt om ni skulle lyckas lista ut den gåtan. Allt har sin tid och högst troligt är att detta kommer avslöjas när det är dags.

Gravatar

Förtydligande av regler kring Challengecacher 

Posted by Z_Agori Berix Monday, December 6, 2010 7:55:00 PM Categories: cacheplacering riktlinjer

Groundspeak uppdaterade nyligen sin knowledgebookartikel om challengecacher. En challengecache är en cache som utöver en logg i loggboken kräver av loggaren att denne ska ha utfört en geocachingrelaterad utmanining. I guidelines finns en kort beskrivning om det här. Men Groundspeak har också en längre supportartikel vi har att rätta oss efter när vi bedömer om vi får publicera cachen eller inte. Den hittar ni här.

I princip kan man säga att man förtydligat punkterna som handlar om egna cacher samt att uppgiften inte kan vara beroende av andras insatser. I och med ändringen blir det till exempel uppenbart att utmaningar som t.ex. bygger på sk. cachingkarma (ett mått på hur många loggar man fått på egna cacher i förhållande till hur många man själv loggat) inte går att publicera eftersom alla utmaningar ska gå att klara även om man inte äger någon cache.

Kika gärna på den artikeln innan ni skickar in en challengecache för granskning.

Gravatar

Landstedt slutar som reviewer 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, November 23, 2010 9:15:00 PM Categories: Nyheter

Det svenska reviewerteamet miste i förra veckan sin seniorreviewer då Landstedt valde att avsluta sin reviewerbana. Han har i drygt två och år servat svenska geocachare genom att ha granskat och publicerat runt 11.000 st cacher. I samband med det och andra revieweruppgifter har han skrivit uppskattningsvis drygt 25.000 reviewer notes och svarat på flera hundratals mejl och mycket annat. Den allra första cache han publicerade var Tänt va det här och undertecknad minns fortfarande hur han studsade till när han läste ett nytt namn som publicerare. Det är med stor saknad vi nu inom kort kommer att tillsammans med Groundspeak söka en efterträdare.

Om ni vill sända Landstedt en hälsning kan ni fortfarande göra det via vår kontaktsida ännu ett slag. Ni når honom också via geocaching.com också förståss.

Vi ber under tiden om förståelse för att en del saker av naturliga skäl kommer gå lite långsammare en stund framöver. Då vi just nu är inne i en period med lite mindre aktivitet hoppas vi hinna med någorlunda trots detta. Däremot kan svar på frågor och annat tänkas dra ut på tiden något.

Gravatar

Glatorian Malum blir leo72 

Posted by Z_Agori Berix Friday, November 5, 2010 10:58:00 PM

Så har ännu en svensk reviewer tagit steget ur garderoben och avslöjat sitt sanna jag. Bakom Glatorian Malum fanns hela tiden cacharen leo72 som från och med kommer sköta reviewerarbetet via sitt "vanliga" konto. Vi säger alltså adjö till Glatorian Malum och välkommen till leo72.

Gravatar

Uppdatering av FAQ:n för GPS-användning 

Posted by Z_Agori Berix Tuesday, November 2, 2010 9:54:00 PM Categories: cacheplacering

Vi har under dagen följt diskussionen i den här tråden på geocaching.se som handlar om GPS-användning. Med tanke på det har vi förtydligat lite i vår FAQ-artikel som handlar om detta. Vi har förklarat närmre vad som avses med "accurate GPS coordinates" som nämns i guidelines samt förklarat hur man gör om man funderar över att placera en geocache av mer traditionell art på en plats utan GPS-täckning. Ni hittar den uppdaterade FAQ:n här.

Gravatar

Ny instruktion för bildinläggning 

Posted by Z_Agori Berix Monday, November 1, 2010 10:27:00 PM Categories: Nyheter

Nu har vi lagt till en ny instruktion för hur man lägger in bilder i sina cachebeskrivningar. Ni hittar den här. Vi hoppas att ni får nytta av den och som vanligt vill vi gärna höra feedback ifrån er. 

Gravatar

Garmin releases chirp – A wireless geocaching beacon 

Posted by Z_Jonas Landstedt Tuesday, October 19, 2010 8:41:00 PM

Garmin har släppt denna lilla pryl.http://www.gpsfix.net/garmin-announces-chirp/

Självklart kommer ju frågan upp om denna är ok att använda i cachesammanhang och svaret på det är ja OM cachen går att hitta/ lösa på annat vis så även de personer som inte har en Garmin GPS kan ha möjlighet att finna cachen.

Uppdatering 19 oktober:

Groundspeak har nu beslutat sig för att godkänna användning av denna pryl och framtida liknande sådana som en del av lösningen för att hitta en geocache. Man kommer att skapa ett nytt attribut som måste användas i cacher där denna typ av pryl används. Är det det enda sättet att hitta geocachen ska den registreras som en mystery, finns det alternativa sätt att hitta geocachen kan de andra cachetyperna användas. Varumärket chirp får nämnas på cachesidan så länge texten i övrigt inte strider mot riktlinjerna för kommersiella geocacher.

Beacon attribut:

Gravatar

Uppdatering av waypointinstruktionen 

Posted by Z_Agori Berix Saturday, October 16, 2010 10:22:00 PM Categories: uppdatering

Hösten har kommit och med den lite lugnare tider för oss reviewers. Det innebär att vi nu har mer tid åt att uppdatera instruktioner, FAQ:s och annat på denna webbplats. Vi har börjat med att uppdatera steg-för-steg instruktionen av hur man lägger in waypoints. Ni hittar den här. Den stora skillnaden är att den nu är anpassad till det utseende geocaching.com har sedan i somras.

Gravatar

Koordinatkontroll 

Posted by Z_Agori Berix Thursday, October 14, 2010 10:05:00 AM Categories: cacheplacering

Vi får just nu in många förfrågningar om koordinatkontroller och reservationer. För att göra det så smidigt som möjligt vill vi gärna att ni följer den FAQ vi tagit fram och som ni hittar här: http://www.swedenreviewers.se/koordinatkontroll.aspx. Vi har även nu lagt till en punkt som beskriver hur vi vill ni ska göra om det är flera alternativa punkter ni vill vi ska kolla. För att koordinaten ska kunna reserveras är det viktigt att den ligger som en waypoint, annars kommer sajten inte "upptäcka" din geocache vid koll av andra cacher i området.

Tack på förhand!

Gravatar

Guidelines på svenska! 

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, October 13, 2010 9:16:06 AM Categories: Nyheter

Nu finns en översättning av vårt viktigaste styrdokument guidelines utlagt. Det är det dokument vi har att följa då vi granskar och godkänner geocacher. Det är också ett av de två dokument ni bekräftar att ni läst igenom och förstått då ni registrerar en geocache. Då detta inte är ett dokument av vanlig "licenskäraktär" skulle vi vilja se att alla verkligen gör det. Med en översättning till svenska hoppas vi nu att ännu fler verkligen gör det.

Ni hittar det uppe i menylisten till höger om FAQ.

Gravatar
Page 9 of 11 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers