Lägga in bilder i cachebeskrivningen

Rate this Content 4 Votes

 

Här försöker vi ge tips om hur man gör sina cachebeskrivningar lite snyggare. Det vanligaste man vill göra är att lägga in en bild och det är hur man gör det vi vill förklara i denna steg-för-steg-guide.

För att bilder ska kunna visas i din beskrivning måste de finnas uppladdade och gå att komma åt med en webblänk. Det enklaste är att ladda upp dom i din cachebeskrivning. Det funkar dock utmärkt att lägga dom någon annanstans om du har tillgång till det. Den här instruktionen visar hur man använder geocaching.coms:s inbyggda funktion. För att börja öppnar du din cachebeskrivning och klickar på länken enligt nedan.


Du får då upp nedanstående dialog. Leta upp bilden du vill ladda upp och fyll i fälten. Beskrivningsfältet kan lämnas tomt om du vill. Ladda sedan upp bilden.


Bilden är nu uppladdad och kommer finnas i din cachebeskrivning. Med fördel kan du klicka på bilden för att öppna den i ett nytt fönster/flik. Då ser du nämligen den bildadress du behöver senare när du ska infoga bilden i din cachebeskrivning.


Här ser du var bilden hamnar i din cachebeskrivning och hur fälten du fyllde i visas.


Här visas ett annat sätt att få tag i bildadressen du behöver. Ställ markören på länken och högerklicka. Då visas nedanstående meny (bild från Internet Explorer, kan se lite annorlunda ut i annan webbläsare). Välj "Kopiera genväg" enligt nedan (I Firefox heter detta "Kopiera länkadress" istället)


För att få in bilden i beskrivningen måste du editera geocachen. Klicka på länken enligt nedanstående bild.


Börja med att se till att HTML är ikryssat, annars kommer det inte att fungera. Vi visar i den här fliken hur du skriver koden manuellt. Vill du ha fler val och möjlighet att använda fler funktioner utan att vara HTML-expert använder du vår HTLM-editor istället, vi visar den påi nästa flik.

HTML-koden som visar en bild är <IMG src="bildadress" / > . Bildadress hämtar du enlig föregående flik eller från adressfältet från bilden du öppnade under flik 3. Den klistrar du in mellan "-tecknen. Se nedanstående exempel.


Med hjälp av vår HTML-editor kan du göra mer avancerade beskrivningar utan att kunna någon HTML alls i princip. I ett fönster med wordliknande kontroller kan du skriva beskrivningar och infoga bilder som du sedan klistrar in i beskrivningen. Läs mer på den sidan hur man gör.

När du är klar kryssar du i rutorna enligt bilden nedan och klickar på "Spara ändringar". Klicka sedan på "Visa geocachen" högst upp för att se hur resultatet blev.

Kontrollera nu resultatet och editera geocachen igen om det inte blev exakt vad du tänkt dig.


 

 

Version 1.0 (2010-11-01)     (c) 2010 Swedenreviers.se