Cachebeståndsöversyn

Posted by Toa Norik Tuesday, June 5, 2012 10:47:00 AM Categories: Nyheter

Så var det åter dags att göra en översyn av cachebeståndet i Sverige. Översynen innebär att vi granskar de cacher som är avaktiverade, de cacher som har många DNF:er i rad samt de som fått en underhållslogg (röda attributet).

Ni som är cacheägare får gärna inom de närmaste dagarna passa på att titta över era gömmor och logga ägarunderhåll (owners maintenance) när ni tittat till dom. På så sätt underlättar ni vårt jobb väldigt mycket genom att reducera antalet cacher som behöver ses över från vår sida.

Skulle det nu vara så att vi hittar en cache som verkar ha problem kommer vi att skriva en logg som visar att vi noterat detta. Denna logg betyder inte att din cache är dödsdömd. Det betyder bara att om cirka en månad kommer vi kolla på den igen och se om något hänt. Det vi hoppas då är du som cacheägare loggat underhåll samt aktiverat den igen. Har du inte haft tid att göra detta hoppas vi på att du i alla fall haft tid att meddela med en logg på cachen vad dina avsikter är. Det skulle kunna vara: "Jag har för avsikt att fixa denna efter jag kommer hem från Kina i mitten av juli." Denna text räcker för att vi ska vänta ytterligare en tid innan vi gör någon åtgärd.

Vår förhoppning är att ni inte ska tycka detta är något dumt utan ett sätt att säkerställa kvaliten på cacherna i Sverige samt att kunna frigöra de platser som idag blockeras av övergivna cacher ägda av cacheägare som slutat cacha och som antagligen inte ens finns kvar. Det är för övrigt inget som vi själva hittat på utan detta ligger i vårt uppdrag som vi fått av Groundspeak.

Till sist vill vi önska alla en trevlig sommar. Hoppas att ni alla får tid att geocacha, uppleva nya platser, höja er statistik, logga FTF:er, utmana era begränsningar men framför allt att ni ska ha kul.

Gravatar
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers