Hjälp oss gärna!

Posted by Toa Norik Sunday, August 31, 2014 11:00:00 AM Categories: Allmänt Nyheter uppdatering

En vädjan om att uppdatera era gamla mystar, multis, letterboxes och WherIGo's

När man numera skapar en geocache av typerna mystery, letterbox, multi samt WherIgo måste man ange om de publicerade koordinaterna (de koordinater där symbolen hamnar på kartan) har ett fysiskt steg. Ett fysiskt steg är ALLT (oavsett hur litet eller oansenligt) som du själv placerat dit för att geocachen ska fungera. Det kan vara allt från DYMO-remsa, laminerad lapp, filmburk, chirp, NFC-tag, UV-skrift etc. Allt detta är något som är placerat på platsen enbart i syfte att cachen ska fungera. Finns det ingenting på platsen eller om du använder dig av information som redan finns på platsen är det ett virtuellt steg. Exempel på detta är räkna fönster eller flaggstänger, hämta uppgifter från informationstavlor etc.

 

De gamla cacherna skapades utan denna information. Groundspeak har lyckats på en del att i bakgrunden markera om startkoordinaten är fysisk eller virtuell, men långt från alla är åtgärdade. Där kommer DU in i bilden! Tänk om vi kunde få den hjälpen från så många som möjligt att markera om startkoordinaten är fysisk eller virtuell. Det skulle underlätta oerhört när våra verktyg kommer anpassas ännu mer efter den information som läggs in idag.

Att göra detta är ganska enkelt. Det består endast i 5 klick på din egen cache.

  1. När du befinner dig på din egen cache klickar du på "edit" (alternativt "redigera" om du har valt svenska).
  2. Scrolla ner till den punkt där man anger de publicerade koordinaterna. Nedanför finns två val. Virtuell eller fysisk. Välj det korrekta för just denna cache.
  3. Klicka i att du följt och förstått guidelines (längst ner på sidan)
  4. Klicka i att du förstått användarvillkoren (också längst ner på sidan)
  5. Klicka på "submit"

KLART!

 

När vi ändå ber om hjälp kring detta med waypoints så får du gärna passa på att kolla över dina övriga delsteg. Saknas det delsteg ber vi dig lägga till dessa.

Gravatar
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers