Instruktioner

Här finner du lite kortfattad hjälp för att komma igång med att skapa din cachebeskrivning i HTML format. Klicka på respektive rubrik för att läsa mer.

OBS! Glöm inte att kryssa i rutan för HTML i cachebeskrivningen, annars kommer det inte att fungera. Notera också att inget går att spara här. Innan du stänger sidan, Spara texten i ett eget dokument på datorn!

Skapa ny beskrivning

För att skapa en helt ny beskrivning är det bara att börja skriva in den i editorfönstret. Kontrollerna fungerar likt word eller liknande program och bör vara lätta att förstå.
När du sedan ska spara texten till din geocache klickar du först på "källa". Då visas den HTML-kod du ska klistra in i beskrivningen. Markera hela texten och klistra in den i din cachebeskrivning.

Redigera beskrivning

För att redigera en befintlig beskrivning börjar du att klicka på "källa". Klistra därefter in texten från din cachebeskrivning i editorfönstret. Klicka på "källa" igen och editera som vanligt.

Infoga bilder

Ställ markören där du vill ha bilden och klicka på bildknappen. Fyll i adressen på bilden. Du kan även ändra storleken på bilden men tänk på att det många gånger är bättre att ha bilden i rätt storlek från början. Andra saker som går att bestämma är var bilden ska hamna, om det ska vara en länk kopplad till bilden mm.

Infoga länkar

För att infoga en länk markerar du texten du vill göra som en länk och trycker på länk knappen. Fyll i adressen samt bestäm under målfliken om länken ska öppnas i samma eller i ett nytt fönster.<

Infoga tabell

En tabell infogar du med tabellknappen. Ställ markören på rätt ställe och tryck på tabellknappen. Fyll i uppgiferna om antal rader/kolumner mm. Sätter du "kantstorlek" till noll visas inga kantlinjer. Tabellen kan du sedan justera genom att kögerklicka på den. Markerar du tex en rad och högerklickar går det att skapa nya rader.

Saknar du nåt eller om det är oklart hur man ska göra; kontakta oss gärna och lämna feedback.

Htmleditor