Släppa massa cacher och power trail Guidelines gällande "Power Trails" eller många cacher på en gång - Sweden Reviewers

Guidelines gällande "Power Trails" eller många cacher på en gång

1.01 Categories: Gömma cacher Guidelines
Rate this Content 4 Votes

Jag tänkte släppa en massa cacher på en gång. Vad behöver jag tänka på?

Om du har planer på att släppa många cacher på en gång är det alltid bäst att ta kontakt med oss före. Beroende på annan belastning i form av event, högsäsong m.m. kan vi ha svårt att hjälpa till med mer än att vi får gott om tid på oss. Vi vill ju att alla ska ha möjlighet att få sina cacher publicerade i rimlig tid. Släpper ni många cacher till oss samtidigt utan förvarning kan vi därför tvingas avaktivera dom och be er släppa några i taget för att ge andra möjlighet att också få sina cacher publicerade.

Den senaste ändringen av guidelines har gjort det möjligt för oss att publicera cacheserier runt en sjö, längs en stig etc som innan ändringen var tvungna att publiceras som en enda multicache istället. I guidelines kan man läsa "Please don't hide a cache every 600 feet just because you can". Vi ber er fundera ett slag över detta när ni lägger era cacheplaner.

I cachingsammanhang talar man ibland om sk. powertrail. Detta brukar man kalla en radda lättillgängliga cacher utlagda på minimiavstånd utefter ett vägavsnitt eller liknande med exakt eller väldigt liknande beskrivning till samtliga cacher. Syftet med dom är oftast inte att visa någon speciell plats eller dylikt utan snarare möjligöra loggning av många cacher på kort tid. Funderar ni på att lägga ut ett sådant spår vill vi att ni först funderar innan på hur ni tänkt se till att cacherna servas och sköts. Att plötsligt bli ägare till hundratals cacher ställer höga krav på er som cacheägare och vi kommer kolla en extra gång på era underhållsplaner innan vi godkänner era cacher. Observera också att inga undtantag kommer göras överhuvudtaget vad gäller 161-meters regeln när det gäller powertrails. När ni lägger ut dom är det därför bättre att mäta in dom med minst 170 meters lucka för att vara på den säkra sidan. Vi ber också om förståelse för att publicering av en stor mängd cacher kan dra ut på tiden.

För att undvika jobb för både er oss oss ber vi er därför ta kontakt med oss innan för att vi ska få chans att ge vår syn på er idé innan ni börjar placera ut cacherna och göra beskrivningar. På så sätt kan vi tillsammans hjälpas åt att finna en så bra lösning som möjligt.

 

Version 1.01 Publicerad 2010-05-10, Senast uppdaterad 2010-06-16

(c) 2010-2013 Sweden Reviewers