"Owners Maintenance"-logg, vad är det?

Posted by Toa Norik Tuesday, March 29, 2011 1:53:00 PM Categories: Nyheter

Som säkert många av er redan märkt har vi börjat en liten vårstädning bland våra cacher i Sverige. Det vi upptäckt då är att många cacher har attributet "Needs Maintenace" i onödan.

Vi uppmuntrar er att logga "NM"-loggar och även "NA" (Needs Archive) om det behövs. Tänk på att det kan vara onödigt att logga dessa bara för att du inte råkar hitta gömman eller att det saknas en penna. Trasiga lådor, blöta loggar och när det är uppenbart att den har mugglats bör ju givetvis generera en NM.

Det som händer när det loggas denna loggtyp är att cachen får ett extra attribut, en röd symbol med vitt kors. Detta är symbolen för att något är fel med cachen. Det är inte alldeles självklart hur man får bort denna symbol. Det är ganska lätt att bara klicka bort den ur attributet och tro att allt är bra. Så är INTE fallet. Cachen kommer fortfarande flaggas som att den behöver översyn.

För att lösa detta skall man, när man åtgärdat problemet, logga en "Owners Maintenace". Loggar man denna kommer attributet automatiskt att släckas.

Många gör idag sökningar med så kallade Pocket Queries och filtrerar då bort cacher som det är problem med. Har man inte loggat en ordentlig Owners Maintenance kommer denna cache inte med på PQ'n och cachen får inga eller färre besök.

Så glöm inte dessa loggar!

Gravatar
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers