TV, Sport, Teater, Bio

Posted by Toa Norik Monday, April 11, 2016 1:40:00 PM Categories: Nyheter

- Vad är underhållning för dig?

Ishockeyns SHL hinner inte sluta innan fotbollens allsvenska börjar. Let's dance på TV4 försöker underhålla publiken medan Lasse Kronér försöker dra sitt strå till underhållning på SVT

Nya filmer släpps hela tiden för att locka in oss att spendera två timmar på biografen.

Teatern sätter upp pjäs efter pjäs för att vi ska underhållas... Ständigt nya intryck.

 

Som geocachare kan man bli underhållen av kreativa lösningar på cacher, trevligt sällskap på en fantastisk resa till Sydamerika. Man kan underhållas av att spendera ett helt dygn i en bil för att logga så många burkar man bara kan på 24 timmar. Man kan underhållas av att läsa statistik kors och tvärs.

Vilken fantastisk hobby detta är! Att en tre-åring och en 83-åring kan roas av samma sak och göra det samtidigt.

Men vad krävs det då för att vi geocachare ska underhållas? Det är säkert mycket, men en sak är ju att den gömma man letar efter inte är så otrevlig så att man inte vill ta i den. Eller att när man väl kommer till GZ så finns gömman där. Att när man öppnat gömman så finns loggboken där och är skrivbar.

Med en TV-mässig övergång leder detta oss till en annan form av underhåll, det underhåll som geocacherna vill ha av oss som ägare.

Om cirka två veckor kommer vi i det svenska reviewerteamet gå igenom samtliga svenska cacher för att se hur status är. Vi kommer (som vanligt) göra den bedömningen utifrån olika kriterier. De mest uppenbara är givetvis avaktiverade cacher och cacher med underhållsattributet tänt. Men vi har även lite andra parametrar vi använder oss av.

De cacher vi sedan misstänker är i behov av någon form av åtgärd av sin ägare kommer att få en logg av oss. Den loggen kommer i de flesta fall vara helt befogad, men tänk på att vi bara har information i loggarna på era cacher att gå på, så ibland kommer vi göra felbedömningar.

Dock är det väldigt enkelt att åtgärda genom att svara med lämplig logg (läs den loggtext som vi skriver).

 

Vi hoppas att ni uppskattar denna åtgärd från oss. Det som är trevligt att höra är att de utländska besökare som geocachar i Sverige tycker att vi har väldigt bra status på våra cacher. En cache som är aktiv finns oftast på plats. Detta är inte alltid fallet i andra länder. Vi ska vara stolta!

 

Vad kan du som cacheägare göra nu? Du kan redan nu kolla vilka cacher som du har avaktiverade eller har underhållsflaggan tänd (använd gärna denna länk: https://www.geocaching.com/my/owned.aspx). Besök den cachen. Utför underhåll på cachen och logga sedan "owners maintenance" och "aktivera cache" så kommer inte den cachen "fastna" i vårt filter och vi kommer få färre geocacher att kolla igenom.

 

Vi vill även passa på att önska er en härlig cachingvår och välkomna med era cacher i kön.

 

Gravatar
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers