Uppdatera koordinater för en geocache

Rate this Content 0 Votes

 

Ibland behöver en geocache flyttas. Platsen geocachen legat på kan av olika skäl blivit olämplig. Du kanske har hittat en bättre plats i närheten eller du kanske bara helt enkelt mätt in bättre koordinater. I alla dessa fall behöver man göra en koordinatuppdatering. Efter att geocachen är publicerad görs detta med hjälp av en speciell typ av logg. Innan geocachen är publicerad gör man det direkt i cachebsekrivningen men det går alltså inte efteråt.

OBS! Det maximala avståndet du själv kan flytta en geocache är 161 meter (0,1 miles). Om du behöver flytta den längre måste du kontakta en reviewer men fundera då samtigt över om det inte blir en ny cache i sånt fall med tanke på att den hamnar så långt i från ursprungskoordinaten. Enklast är att kontakta den reviewer som publicerade cachen från början via länken längst ner på cachesidan. Det går också utmärkt att använda vårt kontaktformulär såklart.

Följ instruktionen nedan genom att klicka på flikarna i nummerordning för att uppdatera koordinaterna för en geocache.

För att uppdatera koordinaterna för en geocache ska du skriva en särskild typ av logg. Gå därför in på beskrivningssidan för den cache du vill uppdatera koordinaterna för och klicka på "logga ditt besök".


Välj rätt typ av logg och skriv in en lämplig loggtext.


 

Kryssa i krysset "Lägg till en koordinat för denna logg" en bit ner på sidan. Ett par nya rutor blir då synliga. De fylls initialt med geocachens nuvarande koordinater. Skriv in de nya koordinaterna och klicka på "Spara logg" längs ner på sidan.


För att bekräfta ändringen svara du "Ja" på frågan som nu dyker upp överst på sidan.

Loggen sparas nu och cachens koordinater ändras till de du angav. Detta under förutsättning att du valde en plats mindre än 161 meter ifrån ursprungskoordinaten. Om du får ett felmeddelande så måste du kontakta en reviewer och be om hjälp.