uppdatering Uppdatering av geocaching.com 29 juni - Sweden Reviewers

Uppdatering av geocaching.com 29 juni

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, June 30, 2010 10:28:23 AM Categories: gc.com uppdatering

 

Igår gjordes ännu en uppdatering av geocaching.com. Man har här lagt ner en hel del jobb på framför allt hanteringen av extra waypoints (finalkoordinater, delsteg, parkeringskoordinater mm.), lagt till ett nytt feedback-verktyg samt fortsatt språköversättningsjobbet. Här nedan förklarar vi några av de viktigaste förändringarna:

Extra waypoints:

En av de största synliga skillnaderna nu är att alla extra waypoints visas för ägaren direkt på cachesidan. Förr såg man enbart de som visades för alla och i början kan man säkerligen bli lite nervös att alla plötsligt kan se dina gömda delsteg mm.
Det är dock inte fallet utan de ser bara de som är markerade som delvis eller helt synliga, precis som förut.

Här nedan visar vi ett exempel på hur det ser ut. Vi har gjort en cache med tre waypoints. Vi har ställt in att finalen ska vara helt osynlig, att parkeringen ska vara helt synlig och att delsteget ska vara helt osynligt. I exemplet nedan kommer din besökare att se allt precis som det ser ut här utom finalen (har en ikon i form av ett "överkorsat öga"), finalen kommer inte visas alls:

En ny funktion som dessutom gör det enklare att skapa waypoints ser du när du går in för att ändra en av dom. Numer har man lagt dit genvägar som korrekt fyller i alla fält utom koordinaterna (såklart) åt dig när man klickar på länken. Dessa är placerade enligt bilden nedan.

OBS! Kontrollera såklart att hur waypointen ska visas (helt delvis, inte alls) så att du inte avslöjar mer än du önskar. Det är inte alltid defaultvalet är det rätta.

Ny förbättrad karta

Den lilla kartan nere vid loggarna har nu blivit mer interaktiv i och med att det går att scrolla och dra i kartan. Dessutom visas alla synliga waypoints man lagt in i form av ikoner vilket gör det enklare att få en överblick. En sak som skiljer nu är att det inte längre går att klicka på kartan som förr för att få upp en större variant med de omgivande cacherna mm. Använd istället länken till vänster om kartan som heter Geocaching.com Google Map.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ny funktion för att ge feedback och önska sig nya funktioner

I och med denna release släppte man en funktion för att ge feedback, rapportera buggar och önska sig nya funktioner. Du når den genom att klicka på "Feedback" uppe i vänstra hörnet.

Översättning till svenska

Ytterligare en del av sajten är nu översatt till svenska. Det handlar främst om menyraderna högst upp på sidan och en del andra småöversättningar. Dessutom är en del av texterna justerade sedan förra uppdateringen. Feedback mottages med glädje. Använd vårt kontaktformulär och skicka det till Agori Berix.

Övriga förändringar

 • Ny typ av attribut:
   
 • En ny typ av logg för event: Annonoucement. Finessen är att en eventägare kan skicka meddelande till alla som loggat "Will attend" på eventet. Ikonen ser ut så här:
   
 • Utökat bookmarklistorna så att dom nu rymmer 1000 cacher samt rättat buggar i hur listorna visats. Man kan nu dessutom radera en hel bookmarklista med ett enda klick.
   
 • Rättat fel som introducerades i förra releasen som gjorde att TB-historik inte gick att visa när cachen inte hade några TB:s i sig.
   
 • Rättat fel som gav serverfel när man försökte flytta cachen längre än 161 meter. Nu får man istället ett felmeddelande som säger att man ska ta kontakt med en reviewer.

Samt diverse andra småfixar och förbättringar. Vi tror att framför allt förbättringarna kring waypointhanteringen kommer vara det som gör mest skillnad i denna uppdatering.

Gravatar
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers