Uppdatering av geocaching.com den 1 februari

Posted by Z_Agori Berix Wednesday, February 2, 2011 11:05:00 PM Categories: gc.com Nyheter uppdatering

Igår genomfördes den månatliga uppdateringen av geocaching.com. Bland nyheterna denna gång kan vi nämna några:

Statistik

Steg 2 av statistikprojektet genomfördes. Man introducerade två nya flikar: En med kartor som visar de länder man cachat i och en flik för milstolpar/delmål. Möjlighet finns nu också att välja vilka bitar av statistiken man vill visa upp för andra. Använd denna länk för att ändra dessa inställningar.

Betakartan

Ett av de största problemet med den nya kartan var att den inte var filtreringsbar. Nu har man infört filteringsmöjligheter för dels visa eller dölja grupper av cacher samt visa/dölja egna hittade eller gömda cacher. Det sistnämnda fungerar dock bara under en viss skala av kartan. När kartan är utzommad över en viss gräns stängs den funktionen av. Om du ännu inte hittat betakartan hittar du den här.

Ny startsida för geocachings Live-applikationer

denna sida har man samlat info om de officiella Live-applikationer Groundspeak stödjer. Här hittar man länkar till respektive applikation med information och korta handledningar. Man gläntar också på förlåten av ett publikt API som väntas släppas under senare hälften av detta år.

 

Favoriter

Nu visas även ett procentuellt värde mellan antalet hittade cacher av premiummedlemmar och hur många av dessa som favoritmarkerat cachen. I cachebeskrivningen kan du "vika ut" ett fönster med den informationen genom att klicka på den lilla trekanten. I sökresultatet klickar du på favoritpoängsymbolen för att se det. Det är nu enklare att favoritmarkera en cache också då man kan göra det under själva loggningsfasen (både innan och efter man sparat loggen.

Andra uppdateringar:

  • I sökresultatet visas nu även en symbol för cacher som har "Needs maintanance" satt som status.
  • Sidan för fältanteckningar har fått ett något förändrat utseende.
     
  • Navigationsmenyn har fått några ikoner utbytta för utökad tydlighet.
Gravatar
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers