Vår bästa tid är nu...

Posted by Toa Norik Wednesday, March 20, 2013 9:26:00 PM Categories: Allmänt Nyheter

"Vår bästa tid är nu" är en känd strof från en känd svensk sångares melodi. Många tycker att våren är den bästa årstiden. Snön smälter bort, blommorna knoppar, fåglarna kommer tillbaka och geocacharna börjar vakna ur sina iden. Det är ju faktiskt så att många geocachare "går på lågfart" under vintertid. Men nu närmar det sig. Gamla så väl som nya geocachare är på väg ut med GPS:en i högsta hugg för att leta gömmor. Då förväntar sig säkert de flesta att geocacherna skall gå att hitta, vara i gott skick samt ha en loggbok det går att skriva i. Med andra ord är det hög tid att kontrollera sina egna geocacher. Har du som cacheägare några cacher med det röda attributet (needs maintenace) är det läge att åka och titta till din cache och sedan logga "owners maintenance". Har du inte ett rött attribut och ändå åker ut och kollar din geocache är det inte fel att ändå logga "owners maintenance". Detta visar då att du som ägare varit och tittat till din geocache.

Du kanske har en geocache som är avaktiverad? Då är det kanske dags att aktivera den igen eller alternativt skriva en "note" om dina planer för geocachen.

Som ett led i att hålla geocachebeståndet i gott skick genomför vi regelbundet "städningsrundor". Dessa innebär att vi reviewer granskar alla geocacher och kontrollerar att de verkar må bra. Vi tittar då på om geocachen varit avaktiverad en längre tid, många som loggat DNF eller om den verkar vara i behov av underhåll.

Vi kommer inom kort påbörja en sådan genomgång och vill därför uppmuntra er alla att kontrollera era gömmor.

Gravatar
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers