Våren är här

Thursday, April 2, 2015 5:22:00 PM

Dags att serva dina geocacher

Glad Påsk på er!

Tiden rusar verkligen framåt. Det var inte länge sedan det var jul och vi hade fullt upp med alla era adventskalendrar. Det är ju inte så att flödet av nya geocacher stannat av för det, tvärtom. Det är en stadig ström nya cacher som skickas in för granskning. Det tycker vi är trevligt.

Men vi vill även värna om de geocacher som redan har publicerats. Som ni vet så har man ett ansvar som cacheägare att underhålla sina gömmor. Varför inte göra april 2015 till en underhållsmånad? I dagsläget är det knappt 4 000 geocacher i Sverige som är i behov av underhåll. Det vore intressant att se hur mycket vi kan minska det antalet. För att se om någon av dina egna cacher är i behov av underhåll så kan du kolla öppna den här länken. Om någon av cacherna i listan har en röd skiftnyckel i kolumnen "Info" så är det dags att ge sig ut och titta till den.

Ni som varit med ett tag vet att vi reviewers regelbundet går igenom cachebeståndet och gör en så kallad "städrunda". Det är nu dags igen. Vi har tidigare märkt att om vi förvarnar en stund innan, kommer antalet geocacher som vi behöver kontrollerar drastiskt att minska. Därför vill vi nu påminna om att kontrollera era cacher så att dom inte blir arkiverade i onödan. Som vanligt så kommer vi inte att arkivera en cache som behövs ses över direkt utan vi avaktiverar cachen och ger er en månad att åtgärda problemen.

Några av er kanske tror att vi faktiskt besöker varje cache, men så är inte fallet. Vi baserar våra beslut på de loggar som är gjorda. Därför kan det vara så att vi tar felaktiga beslut ibland för att loggarna är otydliga, vi misstolkar dem eller vi kanske bara gör ett förhastat beslut. Vi ber er då att inte bli upprörda på oss utan tänk på att vi faktiskt kan göra misstag och dessa är lätta att åtgärda genom att följa instruktionerna i vår avaktiveringslogg. I korthet kan man säga att det krävs två saker, en underhållslogg (Owners Maintenance) och en aktiveringslogg (Enable Listing).

 

Hoppas ni vill anta denna utmaning om underhåll av era geocacher. Som ett "bevis" för att du gjort detta kan du logga en "owners maintenance" på dina cacher du besökt, även om det inte finns ett rött attribut.

MVH

Sweden Reviewers

(c) 2010-2015 Sweden Reviewers