Vinterunderhåll

Posted by Toa Norik Saturday, October 19, 2013 7:11:00 PM Categories: Allmänt Nyheter

Vintern raaasar in i våra landskap, cachens gööömsle kan ju bliva blött.

Dags att seeerva alla våra burkar, ingen vill ju få en D.N.F.

Ja så kan man ju skriva om en känd vårsång till en mindre känd vintersång. Vad vill vi säga med denna lilla trudelutt? Jo, nu är det åter dags att göra en översyn av våra geocacher runt om i landet. Vi håller som bäst på med att samla ihop råmaterialet för de burkar vi kommer syna. Detta gör vi genom att filtrera fram avaktiverade cacher, cacher i behov av underhåll, cacher med upprepade DNF:er.

Utifrån detta kommer vi sedan puffa på de aktuella cacheägarna så att man inte glömmer bort sitt uppdrag med att sköta om sina gömmor.

Vad kan du som cacheägare tänka på? Jo, du kan ju faktiskt förekomma oss genom att själv göra en koll på dina gömmor. Det gör du först enklast genom att titta på loggar. Har du fått någon ”needs maintenance”? Har du det röda attributet på någon av dina cacher? Att släcka det attributet gör man genom att logga en ”owners maintenance”, inte genom att radera attributet eftersom det inte ger en logg som verifierar din åtgärd kontra den logg som triggade attributet. Owners maintenance kan man även logga om ingen loggat ”needs maintenance”. Det blir en form av verifikation att du sett till din gömma, i stället för att logga en vanlig note.

Vad händer om du får en påminnelse från oss? Vad händer om du tycker den är orättvist gjord? Ingen fara… Det är bara att förklara i loggar vad som är gjort och aktivera cachen igen. Vi ger er minst 30 dagar att åtgärda eller till och med att svara att en åtgärd är på gång.

Har ni frågor är det bara att maila till oss, vi svarar gärna på frågor. Tänk också på att vi är människor. Vi kan dra felaktiga slutsatser om just din cache, men det gör vi inte för att vara elaka utan för att alla ska få en mer positiv caching med fräscha och underhållna gömmor.

Gravatar
(c) 2010-2015 Sweden Reviewers